1 min

Volgens Kim Hyun-joon, senior vicepresident van Samsung, doet de Galaxy Note 4 het zeer goed in West-Europa en de Verenigde Staten. In beide regio’s zou de phablet de initiële verkoopcijfers van zijn voorganger overtreffen. Dat is goed nieuws, het ging de laatste tijd immers niet zo lekker met Samsung.

Kim Hyun verwacht dat de verkoop van de Galaxy Note 4 (review) de komende maanden verder zal aantrekken. Dat is niet onlogisch: de feestdagen komen eraan en dat is jaarlijks het hoogtepunt in de markt voor elektronica. Ook zal de beschikbaarheid van de phablet toenemen.

Overigens doet de Galaxy Note 4 het voor over bekend wereldwijd nog niet beter dan zijn voorganger. De phablet werd op 26 september uitgebracht, na een maand waren er 4,5 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Dat is 500.000 stuks minder dan van de Galaxy Note 3 in dezelfde periode. De Galaxy Note 4 was echter in minder markten beschikbaar.

Samsung kampt de laatste tijd met een flinke daling in de winstcijfers, grotendeels doordat er minder wordt verdiend aan de verkoop van smartphones en tablets. Onlangs werd duidelijk dat de winst van het Zuid-Koreaanse bedrijf 60 procent was gedaald ten opzichte van een jaar geleden.