1 min

Toen Samsung de Galaxy Note Edge aankondigde, was al duidelijk dat het voornamelijk een concept betrof. Samsung kreeg echter opmerkelijk veel interesse vanuit Duitsland en besloot daarom om via een stemming te bepalen of het toestel in dat land zou worden uitgebracht. Dat blijkt nu inderdaad het geval te zijn.

Samsung besloot om via Facebook een campagne op te zetten en de Duitsers te laten stemmen voor de komst van het toestel met het opmerkelijk gebogen scherm. Er zouden 120.210 Duitsers voor de komst van de Galaxy Note Edge moeten stemmen, na vier dagen is die grens overschreden. Op het moment van schrijven vroegen al bijna 160.000 Duitsers om de komst van de Galaxy Note Edge.

Nu Samsung heeft vast kunnen stellen dat er in Duitsland veel interesse is voor de Galaxy Note Edge, zal de phablet daar ook werkelijk uitgebracht worden. Zodoende kunnen ook geïnteresseerde Belgen en Nederlanders een stuk makkelijker aan het opmerkelijke toestel komen.

De premium-versie van de Galaxy Note Edge is tussen eind november en 31 december te koop in Duitsland. Over een prijs is helaas niets bekend. In het nieuwe jaar zal een normale versie van de phablet verkocht worden. Het is onbekend wat het verschil is tussen de twee versies.

De Galaxy Note Edge is al aangekondigd voor verkoop in Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea.