2min

Tags in dit artikel

,

Hoewel Sony’s Xperia Z3-reeks nog niet lang op de markt is, is Sony achter de schermen natuurlijk al weer druk bezig met nieuwe toptoestellen. Volgens geruchten zal de Xperia Z4 voorzien worden van een beter scherm en een nieuw ontwerp.

De Sony Xperia Z3 (review), Xperia Z3 Compact (review) en Xperia Z3 Compact Tablet zijn pas sinds enkele weken te koop en wij hebben nog geen idee hoe goed de verkopen gaan. Ondertussen moet Sony echter ook alweer aan de slag met opvolgers. Volgens het geruchtencircuit komt het Japanse bedrijf met een volledig verversing van de line-up.

Sony is van plan om een Xperia Z4, Xperia Z4 Compact, Xperia Z4 Tablet en Xperia Z4 Ultra op de markt te brengen. Het is aannemelijk dat de Xperia Z4 en Xperia Z4 Compact net als voorheen worden voorzien van dezelfde ingewanden. Natuurlijk betreft het hier een gerucht en kunnen alle beweringen achteraf onjuist blijken. De beweringen kunnen uit de lucht zijn gegrepen, maar Sony kan ook van gedachten veranderen in aanloop naar de lancering.

Xperia Z4 en Xperia Z4 Compact

De Xperia Z4 wordt volgens de geruchten niet langer voorzien van een magnetische poort voor het opladen via een bureaulader. Het opladen zou voortaan voltrekken middels een draadloze lader, gebaseerd op de Qi-standaard. De micro USB-poort zal vermoedelijk niet meer voorzien worden van een klepje, maar het toestel blijft wel waterdicht, zoals we ook bij de HTC Desire Eye (hands-on) hebben gezien.

Sony’s Xperia Z4 Compact zal vermoedelijk veelal dezelfde eigenschappen als de Xperia Z4 hebben, zoals we tot op heden steeds hebben gezien. Het scherm zal een grootte van 4,6 inch behouden, maar de resolutie wordt opgekrikt naar Full HD (1080 bij 1920 pixels) in plaats van HD (720 bij 1280 pixels).

Xperia Z4 Tablet

Met de Xperia Z4 Tablet komt Sony opnieuw met een grote tablet. Het apparaat heeft een schermgrootte van 10,1 inch en toont een Quad HD-resolutie (2560 bij 1440 pixels), maar ook Ultra HD (3840 bij 2160 pixels) zou een mogelijkheid kunnen zijn. Sony zou ook hard werken aan kleinere randen rondom het scherm, goed nieuws: wij beklaagden ons bijvoorbeeld over de dikke randen rondom het scherm van de Xperia Z2 Tablet (review).

Het rekenwerk wordt verricht door een 64bit Snapdragon 810-chipset, ook is er maar liefst 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De camera’s schieten foto’s in 13 en 8 megapixel en er zijn twee speakers aan boord.

Xperia Z4 Ultra

Ook de opvolger van de Sony Xperia Z Ultra (review) zal deel uitmaken van de Xperia Z4-reeks. Dit toestel wordt opnieuw voorzien van een scherm van 6,4 inch en toont een Quad HD- of Ultra HD-resolutie.