1 min

Het Finse bedrijf Jolla presenteerde gisteren de Tablet, draaiende op het eigen Sailfish OS 2.0 en gericht op multitasking. Het was echter niet zeker of de tablet ook werkelijk op de markt zou komen, Jolla wilde de lancering namelijk financieren met crowdfunding. Dat is nu al een doorslaand succes gebleken.

Om de Jolla Tablet uit te kunnen brengen wilde het bedrijf minimaal 380.000 dollar ophalen via Indiegogo. Na een dag is dat doel al ruimschoots overschreden, de teller is inmiddels de 900.000 dollar gepasseerd. Op de pagina van het project zijn de eerste drie ladingen van de Jolla Tablet al uitverkocht, wat neerkomt op meer dan 4000 exemplaren.

De mensen die er vroeg bij waren, werden beloond met een relatief lage prijs van 189 dollar. De tweede lading ging over de toonbank voor 199 dollar, de derde voor 204 dollar. Voor de huidige vierde lading moet 209 dollar worden neergeteld. De uiteindelijke adviesprijs van de Jolla Tablet zal naar verwachting op 249 dollar komen te liggen.

De Jolla Tablet is voorzien van een scherm van 7,85 inch, waarop 2048 bij 1536 pixels worden getoond. Het rekenwerk wordt verricht door een Intel-processor met vier rekenkernen, deze draait op 1,8 GHz. Verder is er 2GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte en ondersteuning voor microSD.

Wil je alsnog je bijdrage doen aan de Jolla Tablet, ga dan naar de Indiegogo-pagina van het project.