1 min

De Jolla Tablet bleek een doorslaand succes te zijn. Jolla had het plan opgepakt om de tablet enkel te introduceren als er van tevoren genoeg interesse voor bleek te zijn. Nu het aantal geïnteresseerden de spuigaten uitloopt wil Jolla extra functionaliteit gaan toevoegen.

De Jolla Tablet werd op 19 november op crowdfunding-site Indiegogo geplaatst, met als doel een financiering van 380.000 dollar op te halen, dat doel werd echter binnen een mum van tijd behaald. Op het moment van schrijven staat de teller al op bijna 1,3 miljoen dollar.

Om deze prestatie te vieren heeft Jolla aangekondigd dat de Jolla Tablet extra functionaliteit zal krijgen als bepaalde nieuwe doelen behaald worden. Bij het doorbreken van de mijlpaal van 1,5 miljoen dollar zal de Jolla Tablet ondersteuning krijgen voor microSD-kaartjes van maximaal 128GB, nu wordt maximaal 32GB ondersteund. Bij een totaal van 1,75 miljoen dollar komt ondersteuning voor splitscreen-weergave.

De meestgevraagde extra functionaliteit wordt toegevoegd wanneer de 2,5 miljoen dollar wordt overschreden. Dan zal Jolla een variant met 3G-ondersteuning ontwikkelen, welke 30 dollar extra zal kosten. Meestal vragen fabrikanten een veelvoud van dat bedrag voor de toevoeging van dergelijke ondersteuning.

Wil je de Jolla Tablet steunen met een donatie of er zelf een aanschaffen, ga dan naar de Indiegogo-pagina van het project.