1 min

Het geruchtencircuit beweerde dat Sony opnieuw voor een groter scherm zou kiezen voor de volgende high-end Xperia Z-smartphone, maar nieuwe lekken lijken dit te ontkrachten. De Xperia Z4 krijgt volgens Phone Arena gewoon een scherm van 5,2 inch.

De Sony Xperia Z4 wordt naar verwachting begin 2015 aangekondigd en eerdere geruchten maakten melding over een schermgrootte van 5,4 of 5,5 inch en een Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Volgens bronnen van Phone Arena houdt Sony het echter gewoon op 5,2 inch en een Full HD-resolutie, zoals we ook bij de Xperia Z3 (review) zagen.

De bronnen van Phone Arena zijn het met elkaar eens over het scherm, maar wat betreft de chipset bestaat er onenigheid. De ene partij houdt het op een Qualcomm Snapdragon 805, maar de andere noemt juist een Snapdragon 810.

Mocht het de laatstgenoemde chipset worden, dan kan een aankondiging nog wel even op zich laten wachten. Qualcomm zal de Snapdragon 810-chipset in de eerste helft van 2015 beschikbaar stellen, de Snapdragon 805 is al beschikbaar. In beide gevallen is het een update ten opzichte van de Snapdragon 801 in de Xperia Z3.