1 min

Tags in dit artikel

,

Palm, eens een groot technologiemerk, is de afgelopen jaren in de vergetelheid geraakt. HP nam het bedrijf over en wist er geen succes van te maken. Inmiddels is de merknaam en het logo doorverkocht en lijkt een terugkeer tot de mogelijkheden te horen.

Of Palm ooit weer net zo groot als voorheen kan worden staat natuurlijk allerminst vast, maar een terugkeer lijkt wel mogelijk. HP heeft de handelsnamen van Palm verkocht aan Wide Progress Global Limited, een merk dat opgericht lijkt te zijn om Palm’s handelsmerk te beheren.

Nu verwijst de website van Palm inmiddels door naar een site met de naam My New Palm, waar een video met het Palm-logo en de tekst Smart Move wordt getoond. Opmerkelijk genoeg wordt die tekst ook door Alcatel Onetouch gebruikt, wat er mogelijk op duidt dat de handelsnaam inmiddels in het bezit van deze smartphonemaker is gekomen.

Om extra geloofwaardigheid aan dit gerucht te geven: Wide Progress Global heeft als vice-president Nicolas Zibell, diezelfde rol vervult hij bij de Amerikaanse tak van Alcatel Onetouch. We moeten afwachten wat Alcatel Onetouch van plan is met Palm.