1 min

De ondersteuning van Windows 7 zal vandaag overgaan in de zogenaamde extended support, die tot 14 januari 2020 zal lopen. Met het aflopen van de reguliere ondersteuning zullen gebruikers geen nieuwe functies meer krijgen en moet betaald worden voor ondersteuning bij problemen.

Met het aflopen van de reguliere ondersteuning van Windows 7 Enterprise, Home Premium, Professional, Starter en Ultimate hoeven gebruikers niet langer te rekenen op nieuwe functies middels updates voor het besturingssysteem. In de verlengde ondersteuningsperiode worden nog wel updates voor kwetsbaarheden verspreid via Windows Update.

Indien zich problemen voordoen met één van de genoemde versies van Windows 7, zal de klantenservice van Microsoft ook niet langer gratis hulp verlenen. Indien bepaalde problemen opgelost moeten worden met een zeer specifieke patch, kan daar ook geld voor worden gevraagd.

Windows 7 werd op 22 juli 2009 uitgebracht en is dus inmiddels zo’n 5,5 jaar oud. Onder desktopgebruikers heeft Windows 7 volgens StatCounter een marktaandeel van 54,4 procent. Daarmee is Windows 7 momenteel veruit de grootste Windows-versie, Windows 8.1 volgt met een aandeel van ongeveer 13 procent.