2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft vandaag aan Techzine laten weten dat het zijn Wireless Display Adapter ook in Nederland beschikbaar heeft gemaakt. De Wireless Display Adapter is vanaf vandaag in Nederland te koop voor 59,99 euro en moet de concurrentie aan gaan met de Chromecast, de laatst genoemde kost echter maar 35 euro.

Microsoft heeft ook zijn eigen HDMI-dongle gemaakt waarmee je je smartphone- of tabletscherm op een televisie kan projecten. De dongle van Microsoft beschikt net als de Chromecast over een HDMI- en USB-aansluiting, de HDMI is om het beeld over te brengen en de USB-aansluiting zorgt voor de stroomvoorziening.

De dongle maakt gebruik van het Miracast om het beeld en geluid op je televisie te projecteren. Het voordeel van Miracast is dat het door het besturingssysteem wordt ondersteund en niet afhankelijk is van ingebouwde ondersteuning in een app, zoals bij de Chromecast het geval is.

Om gebruik te maken van Miracast moet je apparaat beschikken over Windows 8.1, Windows Phone 8.1 of Android 4.2.1, daarnaast moet de fabrikant Miracast-ondersteuning ook ingeschakeld hebben, bij Windows-apparaten is dat eigenlijk altijd het geval, bij Android hoeft dat niet zo te zijn. De oplettende lezer zal al gezien hebben dat twee populaire besturingssystemen niet voorkomen in de lijst, namelijk iOS en Mac OS X, Apple biedt op dit moment geen ondersteuning voor Miracast en de kans is klein dat daar verandering in gaat komen aangezien Apple gebruik maakt van het eigen Airplay.

De Wireless Display Adapter van MIcrosoft heeft dus enkele voordelen, maar ook duidelijk enkele nadelen.