De website Upleaks stelt de hand te hebben gelegd op de specificaties van de eerste HTC wearable, het zou gaan om een smartband met een rechthoekig gebogen scherm. Verder zou HTC een eigen besturingssysteem verkiezen boven Android Wear zodat het de wearable ook kan laten samenwerken met iPhones.

Voor zover wij kunnen inschatten lijkt HTC met zijn eerste wearable de directe concurrentie aan te gaan met de Samsung Gear Fit (review), de schermen van beide wearables lijken veel van elkaar weg te hebben. De Gear Fit heeft een scherm van 1,84 inch en de HTC-wearable krijgt een scherm van 1,8 inch. De HTC-wearable gaat op dit moment door het leven onder de codenaam Petra en is voorzien van een chip van ST Micro, de STM32L151, dit is een zeer beperkte maar energiezuinige ARM-chip. De accuduur van de wearable moet dan ook minimaal drie dagen zijn aldus Upleaks. Opvallend is dat deze wearable naast Bluetooth ook over een eigen GPS-chip zou beschikken, de meeste wearables moeten het zonder stellen omdat GPS vaak veel energie nodig heeft.

Opvallend is dat HTC niet zou kiezen voor Android Wear maar voor een besturingssysteem dat het zelf heeft ontwikkeld, de voornaamste reden hiervoor lijkt HTC’s keuze om ook de iPhone te willen ondersteunen, dat is met Android Wear onmogelijk. De HTC-wearable zal daardoor werken met alle Android-toestellen met Android 4.4 of hoger en met alle iPhone-toestellen met iOS 7 of hoger.

De HTC Petra zal als eerste beschikbaar komen in de Verenigde Staten en daarna wereldwijd, HTC zou gekozen hebben voor de kleurencombinaties teal/lime, zwart/blauw en grijs.

Uiteraard heeft HTC nog niets bevestigd en moeten we het doen met de informatie van Upleaks, het is moeilijk in te schatten hoe goed deze informatie is, maar Upleaks heeft het in het verleden al vaak bij het goede eind gehad.