2min

Tags in dit artikel

, , ,

Dell heeft bekendgemaakt ook Chromebooks uit te gaan brengen in Nederland en België. In april van dit jaar zal de Chromebook 11 beschikbaar gaan komen. Dell laat weten zich vooral te richten op scholieren en studenten. De prijs van de Chromebook 11 is nog onbekend, in de Verenigde Staten kost het model 249 dollar.

Dell heeft inmiddels al sinds december 2013 Chromebooks in het assortiment, maar het bedrijf koos ervoor geen Chromebooks uit te brengen in Nederland en België. De nieuwe Chromebook 11 komt echter wel beschikbaar in de Benelux en moet in april verschijnen. De fabrikant gaat zich richten op scholieren en studenten met deze Chromebook en daarom is gekozen voor een extra stevige behuizing en is dit model bestand tegen het morsen van dranken.

Zoals we van Dell gewend zijn kan je een systeem altijd naar wens aanpassen, zo ook de Chromebooks van het bedrijf. De Dell Chromebook 11 beschikt standaard over een 11,6 inch scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Aan de binnenkant een Intel Celeron 2955u, dit is een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Optioneel kan worden gekozen voor de snellere Intel Core i3-4005u processor of 4GB aan werkgeheugen. De accu van deze Chromebook gaat zo’n 10 uur mee.

Dell Venue 10 Pro tablet

Dell brengt daarnaast in april ook nog een tablet op de markt, de Dell Venue 10 Pro, dit is een tablet met een 10,1 inch scherm, ook hier krijgt de gebruiker een keuze in de configuratie. Zo kan er worden gekozen voor een HD (1280 x 720 pixels) of Full HD (1920 x 1080 pixels) scherm. Verder kan worden gekozen uit Windows 8.1 of Android 5.0 Lollipop. Aan de binnenkant heeft Dell gekozen voor een Intel Bay Trail processoren, daar bestaat de keuze uit de Intel Core M 5Y10c (2,0 GHz) of de Core M 5Y71 (2,9 GHz) processor met 2GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is wederom een keuze voor de gebruiker, daar zijn de opties 64, 128 of 256GB. De tablet beschikt verder over een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 1,2 megapixel-camera aan de voorkant. Ook heeft Dell gekozen voor wat extra aansluitingen, zo is er naast een microSD-slot ook een USB 3.0 en micro-hdmi poort aanwezig. Optioneel levert Dell tot slot nog een stylus en toetsenbord-dock mee. De prijzen van de tablet zijn nog niet bekendgemaakt voor de Nederlandse en Belgische markt, maar in de Verenigde Staten begint de tablet bij 329 dollar of 379 dollar inclusief dock.