Volgens de laatste geruchten werkt Microsoft aan maar liefst vier duurdere Windows 10 smartphones. Twee duurdere midrange-smartphones en twee echte vlaggenschepen. Alle vier de toestellen zullen naar verluidt met de introductie van Windows 10 worden gepresenteerd.

Microsoft werkt aan een opvolger voor het huidige vlaggenschip, de Lumia 930 (review), en een opvolger voor de high-end phablet, de Lumia 1520 (review). Microsoft zou de vlaggenschepen de naam Lumia 940 en Lumia 940 XL willen geven. Verder zou het bedrijf werken aan twee duurdere midrange-smartphones, waarschijnlijk komen deze beschikbaar in de 800-serie.

Microsoft kiest voor zijn vlaggenschepen waarschijnlijk voor een Qualcomm Snapdragon 810-chipset met schermen van 5 inch en 5,7 inch. Ook zullen de toestellen ongetwijfeld voorzien worden van PureView-camera’s, het gerucht gaat dat Microsoft kiest voor modellen met 25 megapixels.

Verder zou Microsoft bezig zijn met Kinect-ondersteuning voor smartphones zodat ook deze door middel van gebaren kunnen worden aangestuurd.

Grote vraag is natuurlijk wanneer we de toestellen kunnen verwachten, dat zal ergens deze zomer zijn. Waarschijnlijk maakt Microsoft eind deze maand bekend wanneer Windows 10 op de markt verschijnt en dan zullen ook deze toestellen hun entree maken.