2min

Tags in dit artikel

, , ,

Huawei heeft de Huawei P8lite uitgebracht op de Nederlandse markt. Met dit toestel hoopt Huawei vooral een stevige positie te veroveren in het midrange-segment. Huawei noemt het een premium-smartphone, waar wij wat betreft de behuizing in mee kunnen gaan, de specificaties van het toestel zijn echter niet high-end, maar dat hoeft ook niet, de Huawei P8lite heeft een aantrekkelijke adviesprijs van 249 euro meegekregen.

Huawei brengt de P8lite uit in twee kleuren, een witte versie met een gouden rand en een zwart toestel met een zilveren rand. De P8lite beschikt over een 5 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels (HD). Aan de binnenkant is gekozen voor een HiSilicon Kirin 620 processor, dit is een octa-core processor met acht rekenkernen die werken op een kloksnelheid van 1,2 GHz. Verder heeft Huawei gekozen voor 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Deze is overigens nog uit te breiden via een microSD-slot.

Aan de achterkant heeft Huawei een 13 megapixel-camera geplaatst en aan de voorzijde een 5 megapixel camera. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop met daaroverheen de Emotion UI-skin, versie 3.1. Verder is er een accu geplaatst van 2200 mAh waarmee ruim een dag accuduur gehaald zou moeten worden. Het toestel is verder nog voorzien van 4G, NFC en uiteraard Bluetooth en WiFi.

Zoals aangegeven is het toestel verkrijgbaar voor een adviesprijs van 249 euro, wat op papier zeker niet slecht is. Een review zal moeten uitwijzen hoe goed het toestel precies is.