1 min

BlackBerry zou naar verluidt werken aan een high-end Android-smartphone met een uitschuifbaar fysiek toetsenbord. Het bedrijf zou daarmee willen aantonen dat BlackBerry Enterprise Services 12 ook goed werkt met Android-toestellen en deze ook veilig gebruikt kunnen worden. Waarschijnlijk zal de Canadese fabrikant ervoor kiezen om niet met Google samen te werken maar in plaats daarvan de Amazon App Store te gebruiken.

Dat de Canadese fabrikant nog ooit Android-smartphones zou gaan maken lag niet in de lijn der verwachting. Het bedrijf heeft heel veel geïnvesteerd in het eigen BlackBerry OS 10. Een besturingssysteem dat overigens redelijk goed is ontvangen door alle professionele reviewers, ook op Techzine. Voornaamste kritiekpunt was een gebrek aan populaire apps.

Door de slechte verkoop van BlackBerry-smartphones heeft het bedrijf zijn strategie aangepast en focust het veel meer op software en enterprise-diensten en niet zozeer op hardware. BlackBerry Enterprise Service (BES) was jarenlang de standaard voor bedrijven die hun personeel voorzagen van smartphones. Nu moet BlackBerry de klant opnieuw overtuigen van BES12, dat werkt niet alleen met BlackBerry-smartphones maar ook met iPhones en Android-toestellen. BlackBerry zou daarom een Android-smartphone willen maken om aan tonen dat ook deze goed te beveiligen en beheren is via BES12.

BlackBerry kiest daarvoor waarschijnlijk voor een eigen versie van Android met daarop de Amazon App Store geïnstalleerd. Al heeft het bedrijf natuurlijk altijd de optie om wel met Google in zee te gaan en wel de Google Play Store mee te leveren.