1 min

Microsoft heeft Office for Android nu beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers, zowel voor smartphones als tablets. Tot vandaag was er alleen een testversie beschikbaar van Office voor Android voor tablets. Nu is er een definitieve versie die ook op smartphones gebruikt kan worden.

Office voor Android is op de smartphone niet zo uitgebreid als op de tablet, maar het biedt de mogelijkheid om documenten snel aan te passen of presentaties door te kijken. Verder is er volledige integratie voor OneDrive en Dropbox ingebakken in de software.

De Android-versie van Office is verder grotendeels identiek aan de iOS-versie. Dat Microsoft probeert de ervaring zou gelijk mogelijk te houden tussen de verschillende mobiele platformen is echter niet zo vreemd. In principe is Office voor Android gratis te gebruiken tot schermen van maximaal 10,1 inch.

Voor mensen met een Office 365-abonnement is Office ook te gebruiken op grotere schermen en zijn er in sommige gevallen meer features beschikbaar. Office voor Android werkt alleen op Android 4.0 en hoger, ook in Android 5.0 Lollipop maar nog niet in Android M, de nieuwe Android-versie die ergens dit najaar moet verschijnen.