1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft tijdens zijn World Partner Congress een nieuwe Acer laptop laten zien, genaamd de Acer Aspire One Cloudbook. Deze laptop is duidelijk een directe concurrent voor Google’s Chromebooks en gaat nog geen 200 euro kosten. Half augustus moet de Aspire One Cloudbook beschikbaar komen.

Acer zelf heeft de nieuwe Cloudbook nog niet aangekondigd maar Microsoft heeft het product al wel getoond tijdens het World Partner Congress. Microsoft liet twee modellen zien die de concurrentie aan zullen gaan met de Chromebooks van Google.

De Acer Aspire One Cloudbook komt in twee versies op de markt, een met een 11,6 inch scherm en een met een 14 inch-scherm. Het goedkoopste model krijgt een adviesprijs van 169 dollar. Wat omgerekend en inclusief BTW neer komt op zo’n 188 euro. Als de Aspire One Cloudbook ook in Nederland en België beschikbaar komt wordt de adviesprijs waarschijnlijk minder dan 200 euro.

Microsoft levert de Windows-licentie op deze apparaten waarschijnlijk gratis aan Acer of tegen een extreem gereduceerd tarief. De opslagcapaciteit van de laptops bedraagt waarschijnlijk maximaal 32GB aangezien de naam ook Cloudbook is en de gegevens standaard opgeslagen zullen worden in de OneDrive van de gebruiker.

De exacte specificaties zoals processor, werkgeheugen en dergelijke ontbreken op dit moment nog. Volgens Microsoft gaan de modellen half augustus in de verkoop. Acer zal waarschijnlijk op korte termijn de modellen officieel aankondigen.