Problemen met Windows 10 na automatische driverupdate van Nvidia

Stay tuned, abonneer!

Microsoft heeft kort voor de lancering van Windows 10 te kampen met een probleem, een automatische driverupdate voor videokaarten van Nvidia die via Windows Update werd verspreid heeft voor de nodige problemen gezorgd.

Het probleem met de driverupdate van Nvidia is dat deze drivers al verouderd zijn, veel gebruikers hadden via de website van Nvidia al nieuwere drivers geïnstalleerd maar werden door de Windows Update overschreven met oudere drivers. De oude drivers werden door Windows Update gezien als nieuwer. Microsoft heeft na alle klachten de problemen opgelost door de nieuwste Nvidia-drivers te verspreiden.

Ondanks dat het probleem is opgelost bewijst het dat het updateproces nog niet helemaal perfect werkt. Aangezien alle Windows 10 Home-gebruikers straks geen keuze meer hebben en de updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd is het nog maar de vraag of dit te blokkeren is.

Er zijn verschillende Windows 10 Insider-versies in de omloop en in sommige versies zijn bepaalde updates nog wel te blokkeren of kunnen driverupdates standaard worden uitgeschakeld, maar dat is niet in alle versies het geval. Het is dus nog even afwachten hoe dit er uit komt te zien in de definitieve versie van Windows 10.

In de Windows 10 Pro en Enterprise versie kan de gebruiker of systeembeheerder er wel voor kiezen om updates uit te stallen waardoor dit soort problemen al zijn opgelost voordat de updates voor die systemen worden verspreid.