2min

Huawei heeft in China een nieuwe smartphone gepresenteerd, de Honor 7i. Het gaat om een smartphone met een scherm van 5,2 inch met een Full HD-resolutie. Het unieke aan deze smartphone zijn twee features, de eerste feature is een camera die 180 graden kan worden gedraaid en worden ingezet als selfiecamera, de tweede feature is een vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel.

Het nieuwe toestel van Huawei is in elk geval opvallend en onderscheidend. Zoals altijd heeft Huawei gekozen voor een dunne behuizing, maar deze keer is het bedrijf ook creatief geweest met de camera. In principe zit de camera gewoon in de achterzijde van het toestel, maar zodra de gebruiker de camera aan de voorzijde selecteert wordt er een motortje aangezet die de camera 180 graden uit het toestel laat draaien zodat het een selfiecamera wordt. De camera beschikt over 13 megapixels.

Daarnaast is Huawei erin geslaagd om een vingerafdrukscanner te gebruiken met een enorm klein oppervlak, zo klein dat deze is geïntegreerd in de stand-by knop aan de zijkant van het toestel.

Als we kijken naar de specificaties van het toestel zien we een 5,2 inch Full HD-scherm in combinatie met een Snapdragon 615-chip van Qualcomm, ditmaal geen eigen Kirin-chip. De Snapdragon 615 is een octa-core chip, waarvan de vier snelle rekenkernen een maximale kloksnelheid hebben van 1,7 GHz, maar Huawei heeft de chip gelimiteerd op 1,5 GHz. Hierdoor zijn de prestaties weliswaar ietsje minder maar gaat de accu waarschijnlijk een stuk langer mee. De energiezuinige en tragere rekenkernen hebben een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 3GB en de opslagcapaciteit is 32GB. Tot slot is er een accu aanwezig van 3000 mAh.

Alles bij elkaar is dit een hele net midrange-smartphone met twee unieke en onderscheidende functies. Grote vraag is natuurlijk of het toestel naar Nederland en België gaat komen. Op dit moment is daarover nog niets bekend, waarschijnlijk zal dochtermerk Honor het toestel hier gaan uitbrengen, als het al zover komt. De adviesprijs in China beloofd in elk geval ook een zeer nette prijs. Omgerekend kost het toestel 263 euro, dus reken op maximaal 299 euro.