1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Noorse onderzoeker Marte Løge heeft onderzoek gedaan naar de ontgrendelpatronen van Android-gebruikers. Daarvoor heeft hij 4000 patronen geanalyseerd van gebruikers. Uit zijn conclusies komt naar voren dat maar liefst 44 procent van de patronen begint in de linkerbovenhoek, 77 procent in een hoek.

Het vergrendelen van je Android-smartphone kan door middel van een patroon met bolletjes. In totaal zijn er negen bolletjes en je kan zelf met je vinger een patroon maken over deze bolletjes als beveiliging. Vervolgens moet je elke keer dat patroon natekenen om je toestel te ontgrendelen. Het idee van deze manier van vergrendelen is redelijk simpel en werkt zeer goed. De vraag die sommige mensen bezighoudt is hoe veilig is deze beveiliging nu eigenlijk.

De Noord Mate Løge deed hier onderzoek naar en behalve dat veel mensen in de hoek beginnen met hun patroon. Tekenen ze vaak ook een patroon van links naar rechts en van boven naar beneden. Gemiddeld gebruiken mensen zo’n vijf bolletjes voor een patroon, wat in totaal iets minder dan 9000 combinaties oplevert, terwijl er ook mensen zijn die slechts vier bolletjes gebruiken, wat slechts 1624 mogelijkheden oplevert.

Ongeveer 10 procent van de patronen bleek een letter te zijn, vaak de eerste letter van de voornaam van de gebruiker of van zijn kind. Zo is de letter M erg populair onder gebruikers met een naam die met een M begint. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat vooral jonge mannen kiezen voor ingewikkelde patronen.