1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple zou van plan zijn vanaf volgende week de 21,5 inch iMacs te gaan vernieuwen, daarbij worden de huidige modellen geschrapt en krijgen de nieuwe modellen de beschikking over een 4K-scherm. De nieuwe iMacs zouden vanaf 13 oktober te koop moeten zijn in de Apple Store.

De website 9to5Mac meldt op basis van meerdere bronnen dat de nieuwe iMacs onderweg zijn en vanaf 13 oktober te koop zullen zijn. Het uiterlijk van de all-in-ones zou identiek zijn maar de hardware zou voorzien zijn van een flinke upgrade. Zo zullen de systemen voorzien zijn van Intel Core processoren van de zesde generatie (SkyLake) en zouden de schermen beschikken over een 4K-resolutie van 4096×2304 pixels.

Daarmee wijkt Apple wel af van de officiele 4K-resolutie die is vastgesteld op 3840 x 2160 pixels, maar dat is niet zo vreemd want Apple wijkt wel vaker af van de standaarden. Door de te kiezen voor deze resolutie komt het uit op een schermverhouding van 16:9 en een pixeldichtheid van 218 pixels per inch wat gelijk is aan de 27 inch iMac.

Of Apple alleen kiest voor nieuwe Intel processoren of ook voor een aparte discrete videokaart van Nvidia zoals in de huidige 21,5 inch iMacs is nog onduidelijk.