Continuum-dock voor Windows 10-smartphones gaat 99 dollar kosten

Abonneer je gratis op Techzine!

De meest unieke en innovatieve feature van Windows 10 Mobile is toch wel het Continuum-dock, daarmee kan een Windows 10-smartphones worden aangesloten op een toetsenbord, muis en monitor en kan de smartphone worden gebruikt als desktop-computer. Windows 10 is in staat om zichzelf op te schalen van een mobiel besturingssysteem tot een volwaardig desktop-besturingssysteem.

Microsoft heeft Continuum voor Windows 10 al meerdere malen gepresenteerd en ook in combinatie met een smartphone. Vanaf volgende maand zijn de eerste Windows 10-smartphones te koop en kan de innovatieve feature ook echt ervaren worden. Vanaf december krijgen alle bestaande Windows Phone 8-toestellen de mogelijkheid om te upgraden naar Windows 10. De Continuum-feature komt echter niet op alle toestellen beschikbaar maar alleen op echte high-end toestellen. Op dit moment heeft Microsoft bekendgemaakt dat de feature alleen op de Lumia 950 en Lumia 950 XL beschikbaar zal komen, of voorgaande vlaggenschepen zoals de Lumia 930 (review) ook deze feature krijgen is nog onduidelijk. Om gebruik te maken van Continuum heb je een dock nodig welke los verkrijgbaar zal zijn voor 99 dollar.

Met het Continuum-dock kan je je smartphone op bijvoorbeeld je bureau verbinden met een toetsenbord, muis en monitor. Vervolgens kan Windows 10 gebruikt worden als desktopbesturingssysteem. Zowel het besturingssysteem als de apps in Windows 10 zijn in staat om op te schalen van een smartphone naar een desktopformaat. Zo levert Microsoft ook standaard een hele Office Suite mee die zowel op mobiel als op de desktop werkt. Op dit moment werkt Continuum alleen nog met Windows Store-apps. Dit heeft ermee te maken dat de smartphones voorzien zijn van ARM-processoren en niet van Intel x86-processoren. Hierdoor is het onmogelijk om win32 desktop-applicaties te installeren zoals bijvoorbeeld Adobe Photoshop. Mogelijk dat dit in de toekomst nog veranderd, maar daar lijkt Microsoft tot op heden geen plannen voor te hebben.