2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft zijn tweede OnHub-router gepresenteerd, deze keer wordt de router samen met Asus ontwikkeld, de eerste OnHub-router kwam vooruit uit een samenwerking met TP-Link. Hoewel de specificaties van de tweede router niet veel verschillen van het eerste model is de belangrijkste toevoeging Wave Control.

Google is actief geworden in de markt van de routers omdat het denkt dat het beter kan, niet zozeer hardwarematig maar vooral softwarematig. Daarom werkt Google samen met bestaande routerfabrikanten om samen de OnHub-routers te ontwikkelen, waarbij de fabrikanten de hardware voor hun rekening nemen en Google de software.

De nieuwe OnHub-router die samen met Asus is ontwikkeld beschikt over ondersteuning voor 802.11 ab/g/n/ac-wifi. Verder zit er een dualcore processor aan de binnenkant met een kloksnelheid van 1,4 GHz, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. Naast de ondersteuning voor netwerken via LAN en WiFi beschikt de router ook over ondersteuning voor Bluetooth Smart Ready, Weave en Zigbee/Thread, hiermee kan de router ook communiceren met smarthome-apparaten.

Het ontwerp van de router is opnieuw cilindervormig en misstaat niet in huis. Je hoeft deze router dus niet in de meterkast te verbergen. Nieuw in deze router is Wave Control, door je hand over de router te bewegen kan de wifi-snelheid worden verhoogd voor een specifiek apparaat.

Google maakte verder bekend dat de software ook de nodige upgrades heeft gekregen, waardoor de prestaties nog beter zijn geworden. Zo gebruikt Google hele geavanceerde algoritmes om te bepalen hoeveel WiFi-apparaten er zijn verbonden en waar deze zich bevinden in het huis. Vervolgens worden de antennes in de router daarop afgestemd om het beste bereik te creëren. De eerste OnHub-router die samen met TP-Link is ontwikkeld krijgt deze software-update automatisch.

De nieuwe OnHub-router is in de Verenigde Staten te verkrijgen voor 219,99 dollar. Op dit moment levert Google de routers alleen in de Verenigde Staten en Canada. Het is onduidelijk of Google plannen heeft de routers in Europa te introduceren.