HP Enterprise kiest voor hybrid-cloudoplossing met Microsoft Azure

HP Enterprise (HPE) gaat ook intensief samenwerken met Microsoft om de hybride cloud aan bedrijven te kunnen verkopen, Azure wordt de preferred partner van HPE. Daarmee volgt HPE concurrent Dell die al langer een dergelijk product levert in samenwerking met Microsoft. HPE verkoopt vanaf vandaag de Hyper-Converged 250 Appliance voor Microsoft CPS Standard.

Met zo’n Hyper Converged 250 Appliance van HPE krijgt een bedrijf de beschikking over de nodige hardware voor in het eigen datacenter. In de appliance kunnen maximaal vier servers worden geplaatst met 16 nodes in een 2U-behuizing. Elke node komt met twee Intel Xeon E5-2640 V4 of E5-2680 v3 processoren, maximaal 512GB aan werkgeheugen en twee 10 Gigabit SFP+ netwerkverbindingen. Verder is er een mix aan SAS- en SSD-opslagmogelijkheden beschikbaar. De capaciteit is helemaal afhankelijk van de configuratie.

Met deze hardware kan de basis van het bedrijfsnetwerk worden neergezet, maar zoals vermeld gaat het om een hybride product met Microsoft CPS Standard. Dat betekent dat de appliance wordt geleverd met Microsoft Windows Server 2012 R2, HPE OneView for Microsoft System Center en het Windows Azure Pack. Hierdoor kunnen de bedrijven snel en eenvoudig Windows- en Linux-gebaseerde systemen lanceren op gevirtualiseerde infrastructuur en deze beheren vanuit een interface of console.

Daarnaast kunnen de bedrijven instances eenvoudig verplaatsen van het bedrijfsnetwerk naar Azure of vice versa. Diensten als Azure Backup en disaster recovery zijn ook beschikbaar in combinatie met de HPE appliance.

HPE maakte ook bekend dat Azure de preferred public cloud partner is, dat betekent dat HPE alle klanten standaard zal adviseren om hun cloud onder te brengen bij Azure en niet bij concurrerende diensten. HPE blijft ongetwijfeld wel de mogelijkheid aanbieden om de cloud bij derden onder te brengen, maar waarschijnlijk tegen een meerprijs.

HPE is voornemens om zo’n 5000 extra Azure Cloud Architecten op te leiden of aan te nemen om ervoor te zorgen dat klanten eenvoudig Azure kunnen integreren in hun netwerken. HPE verwacht dit jaar zo’n 3 miljard dollar aan omzet te halen uit de cloud en dat moet elk jaar met zo’n 20 procent gaan groeien.

HPE en Microsoft investeren daarnaast ook nog eens in twee nieuwe kantoren genaamd HPE Azure Centers of Excellence die in Palo Alto en Houston worden gevestigd. Deze kantoren gaan zich bezig houden met het ontwikkelen van producten waarmee de Azure cloud vlekkeloos kan worden geïmplementeerd op HPE infrastructuur, waarmee de hybride cloud verder wordt verbeterd. Dit betekent ook dat we in de toekomst nog veel meer HPE-hardware kunnen verwachten die samenwerkt met Azure.