3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dell heeft op de CES drie nieuwe zakelijke Latitude-laptops gepresenteerd, waarvan er twee een zogenaamde 2-in-1 zijn. Het gaat om de Dell Latitude 13 7000, de Dell Latitude 12 7000 en de Dell Latitude 11 5000. De Dell Latitude 13 7000 is een echte ultrabook, de andere twee modellen zijn een tablet met een aanklikbaar toetsenbord, oftewel een 2-in-1.

Dell stelt dat de volledige Latitude-series zijn vernieuwd met slankere en lichtere ontwerpen, waarbij het ontwerp is gebaseerd en geïnspireerd op de succesvolle XPS-serie van de Amerikaanse fabrikant. Voor degene die niet bekend is met de Dell Latitude-serie, het eerste geval komt overeen met het schermformaat en het tweede getal is de naam van de serie maar des te hoger het getal des te krachtiger de laptop. De Dell Latitude 7000-serie is dus veel krachtiger dan de 3000-serie.

Dell Latitude 13 7000

De nieuwe Dell Latitude 13 7000 is een echte ultrabook met een 13 inch scherm waarvan de behuizing is gemaakt van koolstofvezel (carbon fiber). Er is gekozen voor een hele sterke variant die volgens Dell voornamelijk in de luchtvaart wordt toegepast. Deze ultrabook kan gebruikt worden voor zware zakelijke toepassingen maar heeft toch een attractief ontwerp. Dell heeft gekozen voor een InfinityEdge-scherm met extreem dunne bezels (rand rond het scherm). Verder is de nieuwe USB Type-C aansluiting ook toegepast op dit model, waarbij de USB-kabel ook ondersteboven in de poort kan worden gestoken. Deze poort wordt gebruikt om de laptop op te laden, maar is ook voorzien van Thunderbolt 3 waardoor de poort ook gebruikt kan worden voor video en data-overdracht.

Aangezien de Latitude een zakelijke serie is zijn alle processoren voorzien van vPro, waarbij het instapmodel een zesde generatie Intel Core M-processor is. Dell heeft nog niet bekendgemaakt of het daarbij blijft of dat er ook Intel Core i5 of i7 processoren beschikbaar komen voor dit model.

Wel heeft Dell de nodige beveiligingsfeatures toegepast, zo is er een RFID-lezer, smartcardlezer en vingerafdrukscanner aanwezig in de laptop en wordt er standaard beveiliging en encryptiesoftware meegeleverd. Dit model is vanaf maart leverbaar in Nederland en België, de prijs is nog onbekend. In de Verenigde Staten is de vanaf prijs 1299 dollar.

Afbeedling Dell Latitude 13 7000 staat boven het artikel.

Dell Latitude 12 7000

De Dell Latitude 12 7000 is geen standaard ultrabook maar een 2-in-1. Het scherm van 12,5 inch kan los worden gekoppeld van het toetsenbord waardoor het systeem ook als tablet is te gebruiken. Hiermee concurreert Dell dus met de Surface Pro van Microsoft. Dit systeem is wederom echt voor de zakelijke gebruiker, maar doordat het scherm afneembaar is ook ideaal om presentaties mee te geven. De behuizing is gemaakt van magnesium en het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass 4. Hierdoor kan de tablet echt tegen een stootje. Dell stelt dat dit tevens de enige zakelijke 2-in-1 in de markt is met een 4K UltraSharp touchscreen. De UltraSharp schermen van Dell staan bekend om een goede kleurechtheid, de 4K-resolutie zorgt daarnaast ook nog eens voor een enorm scherp beeld.

Over de interne specificaties heeft Dell nog geen mededelingen gedaan maar wij rekenen opnieuw op minimaal een zesde generatie Intel Core M-processor. Dit systeem is vanaf begin februari te koop in Nederland en België vanaf 1199 euro exclusief BTW.

Dell Latitude 11 5000

Tot slot heeft Dell nog de Dell Latitude 11 5000 gepresenteerd, wederom een 2-in-1 systeem. Het scherm is in dit geval slechts 10,8 inch, maar door dit formaat weegt het systeem slechts 707 gram. De behuizing is opnieuw gemaakt van magnesium en het scherm wordt beschermd door gehard glas. Dell heeft bij dit model kennelijk niet gekozen voor Corning Gorilla Glass. Voor dit model heeft Dell ook optioneel een stylus-pen beschikbaar. Dit model komt begin februari beschikbaar vanaf 739 euro.