1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Opnieuw slaat de techgigant uit Redmond toe op de app-markt. De populaire muziekapp Groove is overgenomen door Microsoft voor een onbekend bedrag. Wanneer de overname precies heeft plaatsgevonden is niet helemaal duidelijk, onder meer omdat Microsoft al in juni vorig jaar zijn muziekdienst hernoemde van Xbox Music naar Groove Music.

Microsoft neemt de Groove-app over van de startup Zikera. De reden voor de overname is niet helemaal duidelijk, ook niet wat de plannen zijn van Microsoft met de app. De oprichters van Groove hebben bekendgemaakt dat de app niet langer te downloaden is uit de App Store van Apple, maar dat gebruikers die de app al hebben gedownload, deze gewoon kunnen blijven gebruiken, maar er zullen geen updates meer volgen.

In totaal is de Groove-app 1,5 miljoen keer gedownload. Groove maakte persoonlijke afspeellijsten voor gebruikers afhankelijk van het luistergedrag.

Microsoft neemt wel vaker populaire apps over om deze toe te voegen aan het portfolio of om de technologie te hergebruiken in Microsoft-producten. Zo maakte Microsoft vorige week bekend de populaire toetsenbord-app Swiftkey over te nemen. In dit geval zou het ook kunnen gaan om een merknaam geschil, aangezien Microsoft vorig jaar juni al zijn muziekdienst de naam Groove Music gaf.