1 min

Voorlopig hoeven mensen met een Mac OS-systeem er niet op te rekenen dat er veel virtual reality geweld beschikbaar gaat komen. Een van de oprichters van Oculus, Palmer Luckey, heeft gezegd dat Oculus pas beschikbaar komt voor de Mac als Apple weer goede computers gaat bouwen. Alle huidige systemen beschikken over te weinig grafische kracht om virtual reality te ondersteunen.

Om gebruik te maken van een VR-headset moet er een pc zijn waarmee de headset kan worden verbonden, deze pc moet vervolgens beschikken over hele zware videokaarten om het geheel goed te laten werken. Volgens Luckey zit daar het probleem, Apple stopt sinds enkele jaren geen hele dikke videokaarten meer in zijn systemen, maar alleen nog aardige modellen, maar die komen qua prestaties gewoon te kort.

De software van Oculus is op dit moment ook nog niet geschikt voor Mac OS, maar dat hoeft niet het probleem te zijn. Oculus lijkt geen problemen te hebben om de software geschikt te maken voor Mac OS, maar dan zal Apple wel eerst zwaardere pc’s moeten gaan bouwen.

Luckey verwacht overigens ook niet dat heel veel Mac-gebruikers staan te springen om virtual reality te gaan gebruiken. Oculus heeft aangegeven dat een systeem minimaal over een Nvidia GTX 970 of AMD R9 290 moet beschikken, beide videokaarten worden door Apple nog niet toegepast.