1 min

Microsoft lanceerde in mei vorig jaar zijn Surface 3-tablet. Het was een betaalbare optie voor de liefhebber van 2-in-1 apparaten, maar toch heeft men nu besloten te stoppen met de productie. Tegenover ZDNet bevestigde een woordvoerder van Microsoft dat het bedrijf in december stopt met de productie.

"Sinds we de Surface 3 meer dan een jaar geleden lanceerden, is er een hoge vraag naar geweest en was de tevredenheid onder klanten groot," aldus de woordvoerder. "Eind december 2016 zullen we stoppen met de productie van de Surface 3-apparaten.", waarom het bedrijf die beslissing heeft genomen is niet helemaal duidelijk.

Het 2-in-1 apparaat is goed voor bijna 20 procent van de totale verkopen van de Surface-tablets. De keuze is dus niet gemaakt vanwege tegenvallende verkoopcijfers. De daadwerkelijke reden lijkt te liggen in een interne discussie over toekomstige Surface-producten. Naar verluidt zou Microsoft geen Surface 4 willen maken, maar zou het zich concentreren op een opvolger voor de Surface Pro 4 die afgelopen oktober uitkwam. Mogelijk kiest Microsoft er dan voor om de Surface Pro 3 te blijven verkopen tegen een lagere prijs.

Wel zou de opvolger van de Surface Pro 4 ook nog wel even op zich laten wachten. Uit hetzelfde bericht van ZDNet blijkt dat Microsoft pas een nieuwe Surface-tablet wil lanceren als de volgende grote update van Windows 10 uitgerold is. Die nieuwe versie gaat op dit moment onder de naam "Redstone 2" door het leven en komt naar verluidt in het voorjaar van 2017 pas beschikbaar.