1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

KGI-analist Ming-chi Kuo stelt dat Apple in 2017 niet komt met een nieuwe versie van zijn kleinere iPhone SE. Apple zou daartoe besloten hebben omdat het de verkoop van zijn luxere smartphones, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, niet wil beperken.

Kuo verwacht dat er in het eerste kwartaal tussen de veertig en vijftig miljoen iPhones verkocht worden. Dat terwijl er in het eerste kwartaal van 2016 51,2 miljoen verkocht werden. Verder gaat Kuo ervan uit dat de verkopen in het tweede kwartaal nog meer dalen, door het uitblijven van een nieuwe iPhone. Dan denkt Kuo dat er 35 tot 40 miljoen iPhones over de toonbank gaan, waar dat er in 2016 40,4 miljoen waren.

Precies om die reden wil Apple liever zijn duurdere iPhones verkopen, dan de goedkope. De winstmarge op de iPhone 7 en 7 Plus zijn immers significant hoger. Tegelijk gaat de uitspraak van Kuo enigszins in tegen de verwachting.

De iPhone SE is perfect voor mensen die een relatief klein smartphonescherm willen hebben en een goed apparaat dat toen het uitkwam volgens velen niet onderdeed voor de duurdere iPhone 6S. De telefoon werd zelfs meer verkocht dan Apple verwacht had bij lancering.