3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk en specificaties

Uiterlijk


Als we naar het uiterlijk van de Folio 100 kijken, zie je met wat fantasie het design van een iPad terug, maar dat kan je wellicht bij elke tablet wel zeggen. De Folio is mooi vormgegeven, het donkere uiterlijk met een zilvere rand staat de tablet erg goed. De egaal zwarte cover had Toshiba van ons ook door mogen trekken op de achterzijde. Dit had het uiterlijk meer een geheel gegeven. De achterkant is nu een wat grovere structuur zwart met in het midden het Toshiba logo.

Op de voorzijde vinden wij naast een batterij indicator ook vier touch buttons. Deze hebben de functies: Search, Back, Home en Screenshot. Verder vinden we op de voorzijde nog een camera die voor zijn 1,3 megapixel voldoende kwaliteit aflevert voor bijvoorbeeld videogesprekken.




Met een prijs van rond de 400 euro en geen 3G connectiviteit, is de vergelijking met de goedkoopste versie van de iPad snel gemaakt. De Toshiba heeft een legio aan aansluitmogelijkheden en komt daarin de gebruiker tegemoet. Zo is er op de Folio 100 een SD slot, mini-hdmi, USB 2.0 en micro-usb aansluiting te vinden. De iPad moet het slechts met een standaart Apple connector doen. De mini-hdmi, USB 2.0 en mini-usb zitten netjes weg gewerkt achter een plastic kapje.



De Folio ligt redelijk goed in de hand maar dient wel ondersteunt te worden door de iets te gladde achterkant. Door deze achterkant glijdt de tablet vrij snel uit je hand. Voor mensen die een tablet graag aan de zijkant vasthouden ligt de Folio in landscape mode minder fijn in de hand. Door de langere afmeting is het gewicht net iets te zwaar om de tablet fijn met één hand beet te kunnen houden. In portait mode ligt de Folio wel prima in de hand.

De tablet voelt verder niet erg stevig aan door zijn plastic behuizing maar voor zijn afmetingen is de Folio zeker niet zwaar te noemen. Erg jammer vinden wij de speling op de behuizing van het tablet. Deze speling treffen wij aan op de linker zijkant van de tablet. Een nieuw aangeschaft product hoort dit simpelweg niet te hebben, ook niet als de enkele malen is gebruikt door andere media om het product te reviewen.

Specificaties


In de tabel hieronder vind je de specificaties van de Folio 100.
Model
Merk Toshiba
Type Folio 100
Processor
Processortype Tegra 2
Kloksnelheid processor 1 GHz
Software
Besturingssysteem Android OS 2.2
Extra software Toshiba Market Place, Media Player, Service Station, Online product information
Opslag
Interne opslag 16 GB
Externe opslag SD tot 32GB
RAM geheugen 512 MB
Scherm
Scherm 10,1" capacitief touchscreen
Scherm resolutie 600 x 1024 pixels
Connectiviteit
Bedraad Mini-HDMI, USB, MiniUSB, 3,5 mm audio jack
Wi-Fi 802.11 b/g/n
GPS ja
Bluetooth Ja
Audio speaker, 3,5 mm audio jack
Accu
Batterij Li-Po
Accuduur 7 uur
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 181 x 281 x 14 mm (LxBxD)
Gewicht 760 g (incl. batterij)
Kleuren Zwart