Review: Lenovo P2 smartphone

Uiterlijk en bouwkwaliteit

Lenovo heeft gekozen voor een redelijk standaard ontwerp. Een groot rechthoekig plat toestel met afgeronde hoeken. Aan de voorzijde bestaat het toestel volledig uit glas met een uitsnede voor de speaker en vingerafdrukscanner. De bezels rond het scherm zijn redelijk standaard. Aan de rechterzijkant zijn de stand-by en volumeknoppen te vinden, bovenop is een koptelefoonaansluiting en onderop een micro USB 2.0-lader en een speaker. Aan de linkerzijkant is het gecombineerde microSD-kaart en simkaartslot te vinden met daaronder het fysieke knopje om over te schakelen naar de extreem zuinige modus. Aan de achterzijde is natuurlijk de camera en LED-flitser te vinden en het Lenovo logo.

Bouwkwaliteit

Het toestel beschikt over een metalen behuizing, wat de bouwkwaliteit over het algemeen ten goede komt. Verder is er aan de achterzijde aan zowel de boven- als de onderkant een plastic strip geplaatst. Hierachter zijn de antennes geplaatst zodat de connectiviteit kan worden geoptimaliseerd. Dit zien we inmiddels al enkele jaren bij allerlei smartphones. Vaak is het een dunne strip, nu een iets dikkere. Het scherm is verder beschermd met Corning Gorilla Glass 3, wat ook nog wat extra stevigheid toevoegt.

Door de grote accu is dit toestel niet zo dun als je wellicht gewend bent, maar ook zeker niet overdreven dik. Wel merken we dat ook terug in de bouwkwaliteit. Als we onze normale druk- en trektesten doen met dit toestel, merken we dat het echt goed in elkaar zit. Zo lukt het niet om vlekken in het scherm te krijgen, iets wat over het algemeen vrij eenvoudig is.

Lenovo lijkt een zeer stevig toestel te hebben ontwikkeld, wat zeker in de zakelijke markt een absoluut pluspunt is. Werknemers zijn over het algemeen niet erg zorgvuldig met hun werktelefoon en dat kost menig werkgever elk jaar een nieuw toestel. Dit toestel houdt het waarschijnlijk net even wat langer uit, al is geen enkele smartphone ‘hufterproof’.