2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding en verpakking

Inleiding


Sony Ericsson heeft een ruim aanbod in mobiele telefoons en een onderdeel daarvan is de Xperia lijn. Deze lijn bevat zo’n 8 telefoons en werd recentelijk uitgebreid met de Neo, Pro en Arc. Daarnaast zal op 28 maart de langverwachte "PlayStation Phone" de Play uitkomen. Vandaag testen wij de Xperia Arc. De design-smartphone van deze telefoonfabrikant met een interessant ontwerp en leuke features.



Features als Android versie 2.3, een 8,1 megapixel camera met Exmor R sensor, HDMI en de mogelijkheid om in HD-resolutie op te nemen moeten de consument over de streep gaan trekken. Volgens Sony Ericsson zijn topontwerpers verantwoordelijk voor het design van de Arc en deze hebben goed werk afgeleverd. Zo heeft de telefoon een holle achterkant en ligt hij redelijk fijn in de hand.

De Arc is momenteel in de winkel te koop voor een adviesprijs vanaf 450 euro. Met deze prijs zit de Arc in dezelfde prijscategorie als bijvoorbeeld de Nexus S, BlackBerry Torch en de Galaxy S welke stuk voor stuk topmodellen zijn. Zoals je ziet kan de Arc dus aardig wat concurrentie verwachten in zijn prijsklasse.

Verpakking


De verpakking van de Arc ziet er lekker fris uit door gebruik van de kleuren wit en blauw. Op de voorzijde van de verpakking vinden wij een afbeelding van de smartphone. Op onderzijde staan duidelijk verschillende features afgebeeld en buiten het logo van Sony Ericsson vinden wij verder niets op de doos. De doos is dus ontworpen zonder al te veel opsmuk en andere onzinnige dingen. Wel voorziet Sony Ericsson ons in het Nederlands van de informatie dat in Frankrijk het buitenhuis gebruik van WiFi verboden is. Altijd handig om te weten.



Wanneer we de doos open maken treffen wij naast de Arc een headset, wat boekjes en een oplader waarvan de kabel tevens los gehaald kan worden en zo ook als USB-kabel dient. In de doos vind je dus in principe alles wat je nodig zal hebben bij het gebruik van de Sony Ericsson Xperia Arc. De verpakking is niet te groot en biedt genoeg bescherming tegen eventuele schade. De handleiding is erg magertjes en voorziet je met erg weinig woorden van enige basiskennis. Wanneer je dus een wat lastigere vraag hebt zal je al snel een online handleiding moeten raadplegen die vaak wat uitgebreider zijn.