2min

Gebruik

Symbian^3

Symbian is inmiddels al veelbesproken in zowel de review van de Nokia N8 als de Nokia C7. Wil je meer te weten komen over dit besturingssysteem, dan verwijs ik je graag terug naar de reviews van die telefoons.



Kleine wijzigingen ten opzichte van het besturingssysteem dat we op deze twee telefoons zagen zijn eigenlijk maar zeer beperkt. Zo merken we dat de versie op de E7 stabieler is dan de versie die we op de Nokia N8 zagen.

Verder is het systeem natuurlijk wel aangepast aan de mogelijkheden van het QWERTY-toetsenbord dat de Nokia E7 heeft. Zo blijft het hele scherm zichtbaar wanneer de telefoon opengeklapt is, wat zeer prettig is. Bij de Nokia N8 werd in de Landscape-mode het hele scherm namelijk opgeslokt door het toetsenbord.



Camera

Wat betreft het maken van foto’s is de Nokia E7 duidelijk minder bedeeld dan de Nokia N8, welke voorzien is van een camera met een resolutie van 12 megapixels. De C7 is echter van een gelijkwaardige camera voorzien. Helaas gaat het hier om een camera met een gefixeerde lens, wat betekent dat macro-foto’s echt een no-go zijn.

Het gemis van bewegende onderdelen brengt echter ook een voordeel met zich mee, het maken van foto’s werkt namelijk ontzettend snel. Ergens is het gemis van een bewegende lens ook goed, want het komt het uiterlijk van de telefoon alleszins ten goede. De Nokia N8 had ter hoogte van de camera een vrij grote uitsparing. Had de E7 dezelfde camera moeten hebben, dan was deze uitsparing waarschijnlijk nóg groter geweest, gezien de aanwezigheid van het QWERTY-toetsenbord.

De camera schiet op zich redelijke foto’s, maar dat geldt dan wel alleen voor foto’s die buiten worden genomen. Bij foto’s die we binnen nemen zien we al gauw de nadelen van de stille lens, het worden gewoon geen scherpe foto’s. Erger nog, de foto’s zijn gewoon ronduit slecht.

Goede belichting, zonder flits. Slechte foto.


Slechte belichting, met flits. Slechte foto.


Gelukkig is het buiten dus een ander verhaal, hier zijn de foto’s een stuk scherper. We moeten wel opmerken dat de zoom-functie zeer beperkt is. Dit is duidelijk te zien bij de laatste twee foto’s.

Buiten, dichtbij.


Veraf.


Veraf, volledig ingezoomd vanuit hetzelfde standpunt als de vorige foto.