3min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruik en bouwkwaliteit

Gebruik


Wanneer de muis wordt aangesloten is het verstandig de meegeleverde software te installeren. De Sentinel Z3RO-G kan echter ook zonder deze software functioneren maar om de muis volledig tot zijn recht te laten komen dient de software van CM Storm toch geïnstalleerd te worden. Dit doen wij dan ook netjes.

Als de we muis in gebruik nemen merken we dat deze fijn in de hand ligt. Het maakt niet uit welke voorkeur je geeft aan het vasthouden van de muis, de Sentinal ligt in alle gevallen goed in de hand. Stevig, losjes, voor in de hand, achter in de hand, op alle vlakken blijft het gebruik van de muis erg comfortabel. Ook blijven de knoppen ten alle tijden goed bedienbaar en registeren zij zonder moeite hun opdrachten.



Muizen kunnen nog wel eens last hebben van het feit dat wanneer de gebruiker op bepaalde delen van de knoppen drukt deze opdrachten niet goed worden geregistreerd. De muis van CM Storm heeft hier gelukkig geen last van en ondanks het gebruik van vrij grote linker en rechter muis knoppen doen zij dit naar behoren.

Naast de knoppen vinden wij natuurlijk ook nog een scrollwieltje op de Sentinel. Deze is gemaakt van een soort rubber wat een goede grip geeft. Het wieltje zelf draait echter iets te blokkerig naar onze mening. Wanneer je echter geen voorkeur geeft aan het rollen van een scrollwieltje zonder enige feedback van de muis, is er niets aan de hand. Wij zien dit dan daarom ook niet als een groot minpunt aan de muis. Zelfs de twee toetsen achter het scrollwieltje zijn goed te bedienen. Dit hebben wij in het verleden nog wel eens anders gezien.

Wat CM Storm erg goed doet is het meeleveren van vier nieuwe glijpads. Standaard zitten er vier van deze pads aan de onderzijde van de muis. Twee grote aan de zijkanten, een kleintje voorop en nog een vrij brede op de achterzijde. Deze glijden erg lekker en geven precies de goede feedback. Echter kan het na verloop van tijd voorkomen dan deze pads versleten zijn of op een andere manier aan vervanging toe zijn. Daarom leverd CM Storm vier nieuwe pads als oplossing mee. Een kleine maar erg fijn extraatje.



Daarnaast maakt de Sentinel ook gebruik van een volwaardig gewichtssysteem. Het gewicht van de muis is aan te passen door middel van vijf kleine gewichtjes van ieder 4,5 gram. Deze zijn zoals gewoonlijk verstopt aan de onderzijde en komen te voorschijn wanneer je het klepje verwijderd. De gewichten zijn verzonken in een soort foam wat een stuk beter werkt als hard plastic zoals we bijvoorbeeld bij Roccat zien. Hier kan het nog wel eens een hel zijn om deze gewichten op een normale manier te verwijderen. Dit is bij de Sentinel niet aan de orde en gaat dit zonder enkele moeite.



Bouwkwaliteit


Wat betreft de bouwkwaliteit zit het wel goed met de Sentinel. De muis voelt lekker robuust en stevig aan zonder verder zwaar of lomp te zijn. Ook verschijnen er geen rare piepjes en kraakjes aan de horizon wanneer je de muis wat steviger beet hebt. Daarnaast zijn ook alle bewegende delen goed in orde. Nergens loopt er een knop aan en sluiten all hoekjes netjes op elkaar aan.

Een ander goed punt is het eerder genoemde gewichtssysteem. Naast het gebruik van foam waarin de gewichten worden verzonken sluit het klepje netjes aan. Verder is de USB-kabel netjes verwerkt in een stoffen hoesje en is er gebruik gemaakt van een gouden USB-connector.