1 min

Prestaties

Zoals inmiddels wel duidelijk mag zijn is de HTC Wildfire S zeker geen rekenwonder. We hebben niet te maken met een dual-core processor, zelf geen processor die op 1 GHz draait. We moeten het doen met een processor die zijn werk doet op 600 MHz en dat is simpelweg niet veel meer tegenwoordig.

We verwachten dan ook geen hoge scores in de benchmarks, maar het is natuurlijk wel interessant om te zien wat de Wildfire S weet klaar te spelen ten opzichte van concurrentie als de Samsung Galaxy Ace en de Acer Liquidmini.









We kunnen concluderen dat de HTC Wildfire S voornamelijk kan concurreren met de Acer Liquidmini, maar dat de Galaxy Ace toch te hoog gegrepen is, terwijl de drie telefoons qua prijs erg dicht bij elkaar liggen.

Ook op het gaming-gebied verwachten we bij voorbaat geen wonderen van de Wildfire S. Tijdens een paar potjes Angry Birds werd ook al duidelijk dat de telefoon deze game in principe goed kan draaien, tot de complexere levels aan bod komen. Het spel begint dan toch wat schokkerig te worden. Zoiets is tegenwoordig natuurlijk een crime. Wil je alleen een smartphone om Angry Birds op te kunnen spelen, dan is de Wildfire S zeker niet de beste keus.

Hier ligt de Galaxy Ace zelfs een eind voor op de Wildfire S. Games als Angry Birds draaien zelfs op de Ace nog niet zo geweldig.