2min

Tags in dit artikel

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


Allereerst kijken we naar de verpakking van de ND550D-105. Deze is net als de laptop zelf klein van formaat en heeft een herkenbare Toshiba-look. De verpakking heeft zoals we vaker zien bij Toshiba een witte basiskleur waarbij de fabrikant rood als tweede kleur gebruikt. Het is duidelijk dat wij deze doos niet als eerste hebben ontvangen.



Op de voor- en achterzijde staat de laptop zelf afgebeeld met daarbij software aanbevelingen van Toshiba. Wanneer we naar de linkerzijde van de doos kijken zien we een klein lijstje met specificaties en wat barcodes. Waneer we vervolgens op de rechterzijde kijken zien we de verschillende modellen en kleuren die in de NB500 serie verkrijgbaar zijn.

Als we de doos openen treffen we de laptop aan die netjes verpakt en voorzien van beschermfolie is. Naast de laptop vinden we het netstroom-snoer en twee boekjes die je voorzien van informatie over de laptop, garantie en veilig gebruik. Wanneer je de doos opent lijkt de inhoud wat magertjes maar dit is natuurlijk bedrog aangezien je alles meegeleverd krijgt om direct te beginnen.



Uiterlijk


De kleurstelling die ons testexemplaar draagt is een combinatie van zwart met lime-groen. Het gebruik van deze kleuren geeft de laptop een lekker fris en speels uiterlijk en weet ons dan ook goed te boeien. Wanneer de laptop nog gesloten is kijken we tegen een groene deksel met daarop de tekst Toshiba aan. Als de Toshiba vervolgens wordt geopend neemt de kleur zwart de overhand en zien wij enkele groene details op de muisknoppen en de randen rond de luidsprekers.



Logischerwijs is er in een mini-notebook niet veel ruimte voor onderdelen. Daarom moet de fabrikant goed omgaan met de beschikbare ruimte om zo toch een aantrekkelijk ogende laptop te fabriceren. Dit is Toshiba zeker gelukt en de laptop is lekker klein en dun en oogt goed. Dit is mede te danken aan een soort zwevende achterzijde. Ter hoogte van de accu plaatste Toshiba een ronding die er voor zorgt dat de achterzijde een centimeter los komt van je bureau. Naast uiterlijke toevoeging zorgt deze verhoging ook nog eens voor een beter aanzuiging van frisse lucht en afvoer van warme lucht.



Door de kleine afmeting van de laptop valt ons op dat de zwarte rand rondom het scherm wel van een erg breed formaat is. Enerzijds is dit te wijten aan gezichtsbedrog door de toch al kleine afmeting van de laptop, anderzijds is de rand boven het scherm toch wel erg breed. Waarschijnlijk komt dit door de plaatsing van een webcam die zijn nodige ruimte voor de hardware vereist.