2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

De X2000 Tyr was al een tijdje op de markt. Deze onwijze tower kenmerkte zich door zijn hoogte en zijn interne verdeling in drie compartimenten. Lian Li heeft zijn 2000 nu lichtelijk vernieuwd en gedoopt tot de F-versie. Deze nieuwe versie heeft onder andere USB 3.0 en de plaatsing van de voeding is nu onderaan in plaats van bovenaan. Hierdoor is de interne verdeling ook lichtelijk gewijzigd. Zo zijn er nu in principe twee secties: boven, voor de hardeschijfbays en optische drives en de benedensectie voor de kerncomponenten van de computer.



Prijs


Zoals hier boven al werd verteld, hangt er doorgaans een fors prijskaartje aan de behuizingen van Lian Li. Dat is bij deze X2000F van vandaag niet anders. Deze wisselt voor ongeveer 400 euro van eigenaar. Je leest het goed: een bedrag waar je heden ten dage een gehele computer voor kan samenstellen.

We bevinden ons met de X2000F dan ook in de ‘crème de la crème’ en de mensen die deze behuizing op het oog hebben, zullen waarschijnlijk al het meervoudige aan de andere hardwarecomponenten hebben uitgegeven.
Bedenk dan ook dat een behuizing als deze niet één build mee gaat. Het design blijft tijdloos, dus in principe ben je klaar voor de komende jaren.


Lian Li


Lian Li is een Oosterse fabrikant van voornamelijk behuizingen. Hierin heeft het een groot aanbod dat zich strekt van kleine behuizingen voor ITX-systemen tot enkele bigtowers.

Plastic onderdelen zijn in beperkte mate te vinden bij deze behuizingen. Het grootste deel wordt echter vervaardigd uit aluminium. Dit zorgt doorgaans voor een erg robuust en strak vormgegeven behuizing. Deze hoge mate van kwaliteit zorgt wel voor iets anders, namelijk een, relatief gezien hoge prijs.