3min

Gebruikservaring

Het ontgrendelen van de OnePlus 5T door middel van een gezichtsscan gaat bijzonder snel. Om dit te realiseren gebruikt OnePlus naar eigen zeggen meer dan 100 eigenschappen die het gezicht identificeren. Er wordt daarbij ook rekening gehouden met factoren die het gezicht levend maken. Toch zou de ontgrendelmethode niet zo nauwkeurig zijn als Face ID van de iPhone X, aangezien die smartphone met meer dan 30.000 infraroodstipjes een 3D-scan maakt. Dat gezegd hebbende, willen we wel kwijt dat het ons niet lukte Face Unlock te foppen met een print of simpelweg wat meer baardgroei en de bril afnemen. Het bedrijf zelf noemt de methode nog als minder veilig als een pincode of vingerafdruk. Voorlopig blijft het dan ook bij Face Unlock – authenticatie van bijvoorbeeld betalingen is nog niet mogelijk. Wij vinden het een fijne manier van ontgrendelen in ieder geval. Soms hebben we door de snelheid het idee dat er niet eens een scan gemaakt is – een positieve ontwikkeling.

Details die er toe doen

Dat geldt eveneens voor de vingerafdrukscanner, die we aan de achterzijde vinden. Het is niet noodzakelijk om je vinger goed te positioneren, zo lang hij maar op een scanbare manier op het vlak ligt. Ook hier valt het ons op dat aanraken direct zorgt voor het ontgrendelen van de telefoon. Snel lijkt verder een woord dat de OnePlus 5T prima identificeert. We kunnen moeiteloos apps voor zware games draaien of de koersen van onze beleggingen real-time checken. De OnePlus 5T is dan ook precies zo’n smartphone die je steeds meer weghaalt van andere apparaten, zodat je je activiteiten gewoon op de telefoon uitvoert. Dit soort verfijningen trekt OnePlus door naar het scherm. Zo is de standaard achtergrond iets wat direct in het oog springt. De combinatie van de kleuren oranje, blauw en roze tonen een haast kunstzinnig ontwerp, wat na installatie meteen de potentie van het display aantoont. Niet veel later kijken we met alle plezier video’s op YouTube en Netflix. Ongetwijfeld draagt het grote scherm hier zijn steentje aan bij. Verder zijn we erg te spreken over de accuduur. Hoewel de batterij na verloop van tijd waarschijnlijk minder goed meegaat, hebben we tot nu toe niet meegemaakt dat de batterij na een dag leeg was. Zo nu en dan hebben we dagen waarop we de smartphone erg veel gebruiken. De OnePlus 5T heeft daar geen moeite mee.

Geen perfectie

Een punt dat wel wat van de algehele gebruikservaring afsnoept is het ontbreken van waterdichtheid. We zijn nog iets minder te spreken over de camera’s aan de achterkant. Het duurt even totdat je beeld ziet in de camera-app, iets wat sowieso niet fijn is als je snel een foto of video wil maken. Kwalitatief laat het toestel ook de nodige steken vallen, met name bij verminderde lichtomstandigheden. Het trucje met de twee camera’s in het donker dat we hierboven bespraken, lijkt dus niet echt te werken. Hieronder wat foto’s in verschillende omstandigheden.