2min

Conclusie

Google heeft na jaren van geruchten dan eindelijk een serieus antwoord op de opkomst van Facebook. Google+ moet het nieuwe sociale netwerk worden van menig bewoner op deze planeet. Facebook heeft uiteraard een grote voorsprong en het wordt voor Google dan ook lastig om dat sociale netwerk in te halen. Ook is het voor Facebook natuurlijk enorm makkelijk om succesvolle onderdelen uit Google+ straks in een eigen vorm aan te gaan bieden.

In elk geval heeft Google nu wel lef getoond door toch een poging te doen een deel van de socialenetwerkmarkt in handen te krijgen. Veel mensen roepen al zonder de dienst bekeken te hebben dat het bij voorbaat kansloos is. Google doet het in elk geval duidelijk op zijn eigen manier.

Google is er echter nog niet. Naast het feit dat er nog zeker wat fouten uit de dienst gehaald moeten worden en de dienst nog een stuk stabieler moet worden, zal Google ook nog met een hoop nieuwe extra mogelijkheden moeten komen. Het populairste onderdeel aan Facebook bijvoorbeeld zijn alle Apps en dan vooral de online games. De grootste activiteit op Facebook ligt namelijk in het spelen van deze spellen. Ook worden er alles bij elkaar miljarden verdiend met de virtuele items en opties die bijgekocht kunnen worden in dat soort spellen. Iets wat Google tot op heden nog helemaal niet heeft laten zien.

Wat Google wel heeft gedaan, is het overnemen van de goede dingen van Facebook en daar een eigen draai aan geven. Wat veel gebruikers zal aanstaan, is de rustige layout en styling die Google heeft gebruikt voor Google+. Deze komt overheen met wat men gewend is van Google, veel wit en veel marges tussen de elementen. Dat zal zeker veel gebruikers gaan aanspreken, maar Google moet wel op korte termijn het uitnodigingssysteem weer open gaan zetten. Google+ kan namelijk alleen maar een succes worden als er op korte termijn al miljoenen leden worden gerealiseerd.

Onze waardering voor Google+ in dit stadium is gewoon uitstekend en de dienst verdient dan ook een Must Have-award. Google heeft lef en ballen om met een compleet nieuw sociaal netwerk te komen, dat moet gewaardeerd worden. Na alle kritiek, rechtszaken en privacyproblemen rondom Facebook is een goed alternatief en gezonde concurrentie meer dan welkom. Als we puur naar de dienst kijken dan zijn wij erg te spreken over de Circles. Eindelijk eenvoudig en goede controle over wie je updates kan lezen en wie niet. Tot slot zijn wij na één avond in de Hangout echt fan van deze functionaliteit, wederom een innovatie waarbij je denkt: Waarom bestond dit nog niet?
10.0
  • Overzichtelijk;
  • Snel;
  • Circles biedt controle over je updates onder je relaties;
  • Hangout is zeer innovatief en werkt fantastisch;
  • Lef hebben is ook een pluspunt.
  • Circles en Hangout zijn niet voldoende om mensen weg te trekken op Facebook;
  • Bètafase, nog redelijk wat fouten en onstabiliteit;
  • Uitnodigingssysteem, iedereen wil erin dit moet snel worden geregeld;
  • Nog geen API’s, Apps en Games.