Inleiding

Windows Phone 7 is inmiddels op verschillende smartphones te vinden maar mist nog wat fine-tuning voor de nederlandse markt. Zo mist er nog wat functionaliteit en is de ondersteuning nog vrij beperkt.

In Nederland zal het marktaandeel van Windows Phone 7-toestellen op het moment niet bijster hoog liggen, zoals gezegd is Windows Phone 7 hier namelijk beperkt uitgebracht. Het besturingssysteem heeft nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal, de marketplace werkt nog niet in Nederland en je loopt tegen allerlei beperkingen aan omdat het systeem eigenlijk gewoon nog niet voor Nederland gemaakt is.

Daar zal later dit jaar wel verandering in komen. Later dit jaar wil Microsoft namelijk Windows Phone 7 dan ook officieel echt uit gaan brengen in Nederland. Dat betekent dan ook de Nederlandse marketplace beschikbaar moet zijn en het toestel zal dan ook in het Nederlands ingesteld kunnen worden.

Het kan dus gezien worden dat Windows Phone 7 dus eigenlijk maar half in Nederland beschikbaar is. Iets dat voor het toestel dat in deze review besproken wordt eigenlijk weer anders ligt. Deze is namelijk officieel helemaal niet in Nederland te verkrijgen. De HTC 7 Pro is namelijk alleen via grijze import in Nederland te verkrijgen. HTC heeft het toestel ook niet op haar Nederlandse website staan en dat betekent ook dat het bedrijf niet voornemens is om het toestel op korte termijn naar de Nederlandse markt te brengen. De HTC 7 Pro is dan ook ons reviewhok ingerold via een winkel die het product ook geïmporteerd heeft naar Nederland.

Al met al heeft HTC een vrij sterke round-up van Windows Phone 7-telefoons. HTC had op het moment dat Microsoft het nieuwe besturingssysteem onthulde gelijk een volledige line-up van toestellen klaar staan. Hiervan is er reeds één gereviewd in de vorm van de HTC 7 Trophy. Andere fabrikanten hebben ook reeds toestellen onthuld met Windows Phone 7, zo is ook Samsung en LG actief op de markt. Deze toestellen zijn echter nog lastiger verkrijgbaar in Nederland. Mede omdat zowel Samsung als LG nog geen brood ziet in een Nederlandse lancering. Iets wat wellicht ook wel waar is, het besturingssysteem bestaat officieel gewoon nog niet in Nederland.

De HTC 7 Pro is verkrijgbaar bij een beperkt aantal online shops voor een prijs rond de 480 euro. Wij kregen het review-exemplaar van de online winkel BelSimpel.

Specificaties

OnderdeelOmschrijving
Processor1Ghz Qualcomm
Kloksnelheid processor1 GHz
BesturingssysteemMicrosoft Windows Phone 7
InterfaceStandaard Windows Phone 7 met HTC Hub
Externe opslagNiet aanwezig
RAM576 MB
Interne opslag512 MB Rom / 8GB Internal Storage
Afmetingen117,5 x 59 x 15.5 mm (LxBxD)
Gewicht185 g
Scherm3,6" LCD capacitief touchscreen
Resolutie scherm480 x 800 pixels
NetwerkenHSDPA/HSUPA/GSM/GPRS/EDGE
GPSJa, met A-GPS support
BluetoothJa. v2.1 met A2DP
Wi-Fi802.11b/g/n
Connectiviteit (bedraad)Micro-USB poort, 3,5" audio jack
Primaire camera5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, dual-LED flash, 720p film opname
AudioIngebouwde speaker en microfoon met Dolby Mobile en SRS sound ondersteuning
Batterij-type1500 mAh Li-Ion batterij
Spreektijd330 minuten
Standby-tijd360 uur

Dit reviewexemplaar is beschikbaar gesteld door Belsimpel.nl.