Review: Acer Aspire S5 (391-53314G12akk)

Inleiding

De Acer Aspire S5 zou wel eens een nieuw begin kunnen zijn voor Acer. Waar Techzine in het verleden niet onverdeeld positief was over de ultrabooks die Acer ons presenteerde, beginnen we vandaag met een schone lei aan de beoordeling van de Aspire S5. Deze laptop oogt in eerste instantie niet anders dan de gemiddelde laptop, maar blijkt toch al gauw wat interessante zaken aan boord te hebben.

Om enkele voorbeelden te geven, deze laptop bevat een dubbele SSD die in RAID 0 geplaatst zijn, wat de prestaties van het systeem ten goede zou moeten komen. Daarnaast lijkt de laptop op het eerste oog vrijwel geen aansluitingen te bevatten, omdat deze middels een uitklapmechanisme verborgen zitten in de behuizing. Met een simpele druk op een knop naast het toetsenbord klapt de behuizing open en komen de aansluitingen tevoorschijn. Bij de aansluitingen behoort ook een Thunderbolt-poort, wat een unicum is voor Windows-laptops.


De Aspire S5 is voorzien van een Intel Core i5-3317U-processor welke draait op een kloksnelheid van 1,7 GHz. Verder bevat het systeem 4 GB aan werkgeheugen en de reeds beschreven SSD biedt 128 GB opslagruimte. Een discrete videokaart behoort helaas niet tot het arsenaal en daarmee schrijven we deze ultrabook alvast af als simpel game-systeem.

Acer is overigens voornemens om zichzelf meer op de midrange- en high-end-markten te richten en dat is bij de Aspire S5 ook duidelijk te merken. Waar het merk vorig jaar nog met relatief goedkope ultrabooks op de markt kwam, is dat in het geval van de Aspire S5 zeker niet te zeggen. Deze laptop kost namelijk zo’n 1.200 euro. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de Aspire S5 op het moment van schrijven voor een prijs van 1.179 euro terug.