4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Verpakking, uiterlijk en specificaties

Verpakking

RIM levert haar producten altijd in een zwarte doos en zo ook de BlackBerry PlayBook. De doos is aan de voorkant volledig leeggelaten, op het BlackBerry-logo na. Achterop vindt men in een aantal verschillende talen een aantal kreten over namen, logo’s en merken. Niet veel interessants.





Als we de doos open maken komt er een opvallende lichtblauwe binnenkant tevoorschijn. Met al het zwart aan de buitenkant verwacht je niet zo’n binnenkant.

De tablet zit al netjes in een hoesje gestoken. RIM is één van de weinige fabrikanten die een tablet in een hoesje levert. Het hoesje is aan de buitenkant zwart en de binnenkant is dezelfde kleur blauw. Op het hoesje staat het BlackBerry-logo.

Als we de tablet uit het blauwe plastic halen en ook het plastic verwijderen, kunnen we de verdere inhoud van de doos verkennen. We vinden een heel stel boekjes naast een Micro USB-kabel en een netstroomadapter met verschillende opzetstukjes voor verschillende werelddelen.

Al met al kunnen we stellen dat BlackBerry veel aandacht heeft besteed aan de verpakking. Deze komt over alsof er een juweel in de verpakking zit. Misschien is de PlayBook ook wel een juweeltje, dat moet natuurlijk uit deze review blijken.



Uiterlijk

De BlackBerry PlayBook oogt zeer strak met zijn platte voor- en achterkant. Dat de tablet zo strak oogt, komt voornamelijk doordat er geen knoppen op de voorkant zijn verwerkt. De hoeken van de tablet zijn afgerond en de behuizing geeft nog geen halve millimeter mee, deze is echt ontzettend stevig.

De voorkant van de tablet is bijna volledig aanraakgevoelig, alleen de lijst aan de zijkanten zelf is niet aanraakgevoelig. Ik kom hier later op terug. Aan de voorkant vinden we verder natuurlijk het scherm zelf, waaronder het BlackBerry-logo te vinden is. Het scherm is vrij gevoelig voor vingerafdrukken. Aan de zijkanten van het scherm zitten twee kleine speakers verwerkt terwijl er aan de bovenkant een camera met een resolutie van 3 megapixel en een lichtsensor geplaatst is.

De achterkant is gemaakt van plastic dat lekker stroef is, waardoor de tablet lekker stevig in de handen ligt. Het plastic wordt veelal gebruikt door HTC bij een aantal telefoons. Bovenaan heeft RIM een 5 megapixel-camera geplaatst, daaronder zit een zilverkleurig BlackBerry-logo. Helaas is deze achterkant niet helemaal vlak. Het BlackBerry-logo steekt wat uit en dat betekent dat de tablet centreert om dit punt. Als de tablet op zijn achterkant ligt en de gebruiker is aan het typen, zal de tablet dus steeds links- en rechtsom draaien en dat is gewoon vervelend. Het is niet te begrijpen dat RIM hiervoor heeft gekozen.




Aan de linker- en rechterzijkant vinden we geen knoppen noch ingangen. Aan de onderkant zijn er drie poorten verwerkt. Van links naar rechts zitten hier een mini-HDMI- en Micro USB-ingang, de laatste ‘poort’ is een magnetische aansluiting voor het aansluiten op een dock.

Aan de bovenkant zitten de enige knoppen die de PlayBook bezit. In totaal zijn er vier knopjes, het gaat hier om een standby-knop, verder zijn er twee volume-knoppen en als laatste is er ook nog een play/pause-knop. De laatste drie knoppen zijn op goede wijze verwerkt, maar de aan/uit-knop is wat minder goed uitgevoerd. Deze knop zit namelijk vrij ver verzonken in de behuizing en is daarom niet te zien als de tablet normaal gehouden wordt. Het is ook niet de plaats waar men de handen normaal houdt. Het is dan ook niet zo eenvoudig om de tablet in te schakelen middels deze knop.
Verder zitten er aan de bovenkant tevens twee microfoons en ook een 3,5mm-jackplug.



De tablet kan niet opengemaakt worden, we kunnen dus weinig zeggen over het interne gedeelte van de PlayBook. Hiermee lijkt de accu ook niet te vervangen, zoals bijvoorbeeld ook met de iPad van Apple het geval is.

Specificaties

Model
Merk RIM
Type BlackBerry PlayBook
Processor
Processortype Cortex A9
Kloksnelheid processor 1 GHz.
Software
Besturingssysteem BlackBerry Tablet OS
Extra software
Opslag
Interne opslag 16/32/64 GB
Externe opslag
RAM 1 GB
Scherm
Scherm 7 inch TFT capacatief
Scherm resolutie 600 x 1024 pixels
Connectiviteit
Bedraad Micro-USB, mini-HDMI, 3,5 mm jackplug
WiFi 802.11 a/b/g/n
Gps ja
Bluetooth v2.1 met A2DP en EDR
Telefoonnetwerken
Audio Ingebouwde speakers, 3,5 mm audio jack
Accu
Batterij Li-Po 5300 mAh
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 194 x 130 x 10 mm (LxBxD)
Gewicht 425 g (incl. batterij)
Kleuren Zwart en wit