2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Gameplay: singleplayer

Het coma waar Tanner in ligt, brengt ook zo zijn voordelen met zich mee, namelijk de optie om te shiften. Normaal gesproken betekent shift het schakelen van de versnelling, maar in Driver maakt deze optie het mogelijk om te schakelen tussen verschillende voertuigen. Met een druk op de knop verlaat je de auto waarin je rijdt en zweef je als een soort geest boven San Francisco. Even een leuke auto opzoeken en met een druk op de knop verplaats je je in de bestuurder die op dat moment het voertuig bestuurt. Dit kan vooral komische momenten opleveren als er een passagier naast je zit. Zo kijkt hij of zij vreemd op als je ineens met volle snelheid door de bocht drift.

Heb je uiteindelijk de perfecte auto gevonden dan kan je het enorm grote San Francisco gaan verkennen en op zoek naar missies. Je kan de shiftoptie gebruiken om direct naar een missie te gaan, maar het is natuurlijk veel leuker om er al driftend en slippend heen te racen.




In totaal zijn er acht hoofdstukken om te voltooien die steeds weer onderverdeeld zijn in een aantal missies, maar nooit meer dan tien per hoofdstuk. Sommige van deze missies dragen iets bij aan het hoofdverhaal, maar de meeste staan daar los van. Daarnaast vind je hier en daar ook uitdagingen die je kan doen. Deze kunnen bestaan uit bijvoorbeeld 80 meter aan één stuk door driften of een sprong maken van 50 meter. Als beloning voor deze uitdagingen speel je weer andere uitdagingen en voertuigen vrij. Als extra beloning krijg je ook nog een aantal willing points (WP).

Naast de uitdagingen krijg je ook WP als je drift en hard rijdt. Met die WP kan je garages kopen en in die garages kan je weer voertuigen en upgrades kopen. De meeste upgrades zijn voor de boostbalk. Tijdens het rijden staat deze balk links onderin beeld. Als deze balk helemaal gevuld is, kan je voor een paar seconden net even iets sneller gaan. Handig als je bijvoorbeeld een sprong wil maken.



Natuurlijk zit de politie ook nog in het spel, maar in een iets andere vorm dan vroeger. Naast proberen te ontsnappen aan de politie kan je ook zelf voor agent spelen. Het enige wat je moet doen is naar een politiewagen shiften en tegen een gemarkeerde auto aanrijden. Hierdoor zal de crimineel achter het stuur proberen te vluchten en zet jij met loeiende sirenes de achtervolging in. Het is pas afgelopen als de auto van de crimineel total loss is gebeukt.

Met de singleplayer ben je rond de 8 à 10 uur bezig. Daarnaast is er nog genoeg te beleven in de stad zelf, zoals auto’s verzamelen en uitdagingen voltooien. Ook hier kan je nog een extra 10 uur voor uittrekken.