1 min

Prestaties

Het laatste onderdeel van onze reviews is traditiegetrouw toegewijd aan het bespreken van de prestaties van een product, wanneer dit mogelijk is. Gezien de goede hardware van de Galaxy Note verwacht ik natuurlijk wel heel wat.

De Note laat me gelukkig niet in de steek want de prestaties zijn prima in orde.









In vrijwel elke test weet de Note een topscore te behalen, behalve in de String-test. Als eerste telefoon in onze benchmarks weet de Note ook de 10.000-grens te doorbreken bij de eindscores. Daarmee zet de Note een aardige score neer waar toekomstige telefoons zich waarschijnlijk nog wel even op zullen stukbijten.

Na de indrukwekkende prestaties in CaffeineMark verwacht je natuurlijk ook heel wat van de prestaties in games. Helaas komt dan echter ook de herinnering aan de soms ietwat haperende momenten gedurende gewoon gebruik, welke waarschijnlijk terug waren te brengen naar de grafische processor.

Uit de benchmark blijkt dat de Note inderdaad wat underpowered is wanneer het over grafische kracht gaat. Een score van 51 FPS is op zich niet slecht, maar ook zeker niet goed. Neocore is inmiddels wat verouderd en een score van 51 FPS is dan ook vrij middelmatig, vooral gezien het grote scherm dat op zichzelf tot veel meer in staat is.