Review: Dell XPS 14z

Hardware

Inleiding en specificaties

Inleiding

Het in de Verenigde Staten opgerichte Dell is inmiddels al weer bijna 30 jaar werkzaam in de elektronicasector en heeft inmiddels al een aardige staat van dienst opgebouwd. Een deel van het succes van deze fabrikant is te wijten aan het feit dat het bedrijf haar producten aanbiedt in een ruim aantal markten. Zo heeft Dell een aardig assortiment aan producten voor thuis(consument) maar is dit assortiment minsten zo groot voor klein tot middelgrote bedrijven. Daarnaast kan je zelfs als groot bedrijf of zelfs overheidsinstelling terecht bij het bedrijf uit Round Rock, Texas.

Vandaag richten we ons op een product dat vooral bedoelt is voor de consument. In deze review komt namelijk de XPS 14z aan beurt, het kleine broertje van de eerder gereviewde 15z. De laptop zal je, als je naar zijn uiterlijk kijkt, het best kunnen plaatsen in de richting van een ultrabook. Het is namelijk een 14 inch grote laptop welke qua dikte net iets buiten de eisen valt die Intel aan de ultrabooks stelt. Dit hoeft echter niet als negatief bestempeld te worden. Wanneer je naar de 14z kijkt zie je namelijk gewoon een hele compacte laptop voor je staan met een zeer strak uiterlijk.

Dat een kleine laptop niet gelijk hoeft te betekenen dat we te maken hebben met een langzaam en simpel systeem bewijst de 14z maar eens. Wanneer je naar de specificaties hieronder kijkt zal je dit namelijk wel snappen. Zo vinden we bijvoorbeeld minimaal een i5 processor en 6 GB geheugen in de 14z. Daarnaast vinden we ook nog andere mooie extra’s zoals een zeer dun beeldscherm en een acht cells batterij die je voor minimaal zes uur van draadloos gebruik voorziet.

Specificaties

Model
MerkDell
TypeXPS 14z
Processor
ProcessortypeIntel Core i7 2620M
Kloksnelheid processor2,7GHz
Aantal cores2
Opslag
Harde Schijf750 GB
Toerental harde schijf720 RPM
RAM Geheugen8GB
Software
BesturingssysteemWindows 7 Home Premium 64-bit
Meegeleverde software
  • Dell Stage
  • Cyberlink PowerDVD 9.5
  • Roxio Creator Starter
Connectiviteit
Aantal USB-poorten2
eSata
Uitbreidingsslots1
Firewire
Wi-Fi802.11 n
Video-outputHDMI
Audio-outputJa
Bluetooth3.0
Scherm
Resolutie1366 x 768
VideokaartNVIDIA GeForce GT 520M
Schermgrootte14,0 inch
SchermttypeGlossy
Fysieke eigenschappen
Afmetingen330,5 x 230,4 x 2,2 (voorzijde) (BxDxH in mm.)
Gewicht1,98 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleurenZilver

DELL S Series SE2716H 27" Zwart Full HD Matt

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 346.59Bekijken