2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Specificaties en features

Specificaties


De Sonos Play:3 beschikt over drie Class-D digitale versterkers, één tweeter, twee drivers voor middenbereik en één basradiator. De box ondersteunt vrijwel alle bestandsindelingen (AAC, WMA, MP3, WAV, OGG etc.) en afspeellijsten (.m3u, .pls, .wpl). Naast muziek die je op je computer of iPhone hebt staan – daarover straks meer – kun je ook radiozenders afspelen. De Play:3 beschikt over de afspeelmodi crossfade, shuffle en repeat. De box bevat een volume en een mute-knop om de geluidsintensiteit te regelen. Een Sonos Play 3 box is verkrijgbaar voor een prijs rond de 300 euro.

De Sonos Play:3 is zowel voor Windows- als Mac-bezitters te gebruiken als zij beschikken over minimaal Windows XP, of Mac OS X 10.4.



Uiterlijk


De Sonos Play:3 is 132 mm. hoog, 268 mm. breed en 160 mm. diep. Het is een klein en hanteerbaar lichtgewicht box van 2,6 kg die je zowel horizontaal als verticaal kunt plaatsen. Tevens is het mogelijk om de box op te hangen aan de muur: op de achterzijde is een klein, goudkleurig gaatje gemaakt waaraan je de box aan de muur zou kunnen bevestigen. Als je daarvoor kiest kun je de Play:3 alleen verticaal aan de muur ophangen. De achterkant is tevens voorzien van een stekkeringang en een LAN-poort, zodat je hem eventueel rechtstreeks op je router kunt aansluiten. De boxen zijn wit afgewerkt met een licht metallic grill, of zwart met een grafiet grille. Persoonlijk vind ik de witte afwerking mooier dan de zwarte variant.



Features


Je kunt de Play:3 bedraad en draadloos gebruiken. Als je de Play:3 draadloos wil aansluiten, moet je over de Sonos Bridge beschikken. Deze is niet inbegrepen bij de Sonos Play:3, maar moet afzonderlijk aangeschaft worden voor 49 euro. De draadloze verbinding verloopt via SonosNet 2.0, een peer-to-peer netwerk dat beveiligd is met de computerversleutelingstechniek AES.



Dankzij de WiFi-technologie van de Sonos Bridge is het mogelijk om je geluidsinstallatie ongelimiteerd uit te breiden. Ook kun je met deze technologie de Sonos bedienen met je mobiele telefoon of tablet, maar daarover straks meer.