2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Inleiding

Er zijn vandaag de dag niet veel ontwikkelaars meer die nog sandboxgames maken die zich afspelen in het heden. Twee belangrijke ontwikkelaars die dit genre nog in leven houden zijn Rockstar Games en THQ. Rockstar heeft de GT- serie en THQ de Saints Row-serie. GTA wordt in het algemeen beschouwd als de realistische variant met een goed verhaal terwijl Saints Row juist volledig het tegenovergestelde is. Met de flauwe humor, verwoestende wapens en moordlustige gangs wist THQ in 2006 de gamewereld op zijn kop te zetten. Een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven en in 2008 kwam deel 2 van deze serie uit. Ook dit spel was weer een groot succes en daarom is het aan ons de taak om het derde deel van deze succesvolle serie te reviewen.



Ook dit keer is het verhaal weer een van de mindere punten van het spel. De Saints hebben in Stillwater een groot bedrijvencomplex opgebouwd en verkopen nu verschillende producten met hun merknaam zoals energiedrank en kleren. De Saints zijn echter nog steeds een gang en zij zullen er alles aan doen om op welke manier dan ook geld te bemachtigen. Daarom begint het spel ook met een bankoverval. Jij en je maten overvallen een bank, maar dit gaat helaas niet zoals gepland en iedereen belandt daardoor ook in de gevangenis. Echter, al snel worden jullie weer vrijgelaten want de borgtocht blijkt betaald te zijn.

Nu blijkt dat een andere gang genaamd de Syndicate deze borg heeft betaald. De Syndicate doet dit natuurlijk niet voor niets en neemt jou en je leden gevangen om een zakendeal te bespreken. De zakendeal houdt in dat de Saints twee derde van hun winst afstaan aan de Syndicate in ruil voor het niet uitmoorden van de gang. Het lukt echter om aan deze deal te ontsnappen en je komt terecht in de grote stad Steelport. De Syndicate heeft echter niet stilgezeten terwijl jij met je maten bent ontsnapt want je rekening is namelijk gehackt en al je verdiende geld is weg. Er zit dus niks anders op om je imperium weer van de grond af aan op te bouwen met als doel de Syndicate-gang te verslaan.