2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Het is inmiddels bijna vier jaar geleden dat Apple de eerste generatie MacBook Air’s introduceerde. Het was de voorbode van een nieuw soort laptop, de ultrabook. Een ultrabook voldoet aan een aantal specifieke eigenschappen, maar is bovenal erg dun en zodoende ook bijzonder mobiel. Apple heeft jarenlang kunnen profiteren van het feit dat het vooralsnog de enige onderneming was die de formule goed onder de knie bleek te hebben. Veel andere ultrabooks hebben vooralsnog immers niet het levenslicht kunnen zien.

Maar daar komt nu héél snel verandering in. Zo lanceert Acer de Aspire S3, een ultrabook die zeker wel wat wegheeft van de MacBook Air, maar toch ook zeker een eigen karakter heeft. Van het Taiwanese bedrijf kregen wij het goedkoopste model toegeworpen, met de gedachte dat dit waarschijnlijk ook het populairste product uit een reeks van drie types zal worden. Om precies te zijn gaat het om de "Acer Aspire S3-951-2464G34iss" welke een adviesprijs van 799 euro heeft gekregen.



Het verschil met de andere modellen zit ‘m eigenlijk alleen in de harde schijf en de processor. Zo heeft de Aspire S3 die in dit artikel wordt besproken maar een gering SSD-geheugen van 20 GB en een conventionele harde schijf met 320 GB. Daarmee is onze Aspire S3, ondanks dat het de goedkoopste versie is, voorzien van de grootste opslagruimte. De duurdere versies hebben immers beiden ‘slechts’ 256 GB opslagruimte, wat weliswaar volledig SSD-geheugen is.

Daarnaast is onze Acer Aspire S3 voorzien van een Intel Core i5-processor, net als het model van 1199 euro. De i5 is geklokt op 1,6 GHz. Het duurste model, dat overigens 1399 euro kost, is echter voorzien van een Intel Core i7-processor welke draait op 1,7 GHz.