2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

De afgelopen weken heb ik al een aantal ultrabooks op de pijnbank gelegd, namelijk de Toshiba Satellite Z830 en de Acer Aspire S3. Deze kleine laptops luidden een nieuw tijdperk in, waarbij laptops op hun allerkleinst zijn, maar toch nog relatief krachtig genoemd kunnen worden.

In dit artikel komt de Asus Zenbook UX31 aan bod. Asus heeft naast de UX31 nog een tweede ultrabook op de markt gebracht, de Zenbook UX21, wat een kleinere variant is van het product uit dit artikel. Mocht je nog niet volledig op de hoogte zijn en je afvragen wat een ultrabook nou precies is, dan verwijs ik je graag door naar een uitleg in een ander artikel.

De Asus Zenbook lijkt, net als de andere ultrabooks, in veel gevallen op Apple’s MacBook Air, wat onvermijdelijk lijkt. Gelukkig verschilt de Zenbook echter ook op voldoende punten om zich duidelijk te kunnen distantiëren van Apple’s populaire laptop.



Het grootste wapenfeit van de Zenbook is het scherm, dat een hogere resolutie heeft dan andere ultrabooks, namelijk 1600×900 tegenover 1366×768 van andere ultrabooks en 1440×900 van de duurste MacBook Air. Dit houdt in dat je simpelweg meer kwijt kan op je scherm dan dat bij andere ultrabooks het geval is.

Naast deze hoge resolutie moet de Zenbook het ook duidelijk hebben van een prachtige behuizing, gemaakt van aluminium en voorzien van een circulair geborstelde finish waardoor de laptop het uiterlijk van een ruwe diamant krijgt. Allerlei kleine, slimme elementen in de behuizing maken het voorkomen van de Zenbook helemaal af.



De Zenbook wijkt wat betreft de prijs wel wat af van de richtlijn voor ultrabooks. Ultrabooks kosten volgens de specificaties van Intel ongeveer 1000 euro, maar de Zenbook UX31 zit daar met een prijs van 1149 euro toch 15 procent boven. Ook de UX21, de kleinere variant van onze Zenbook, gaat over de toonbank voor dit bedrag. Er is overigens ook een duurdere variant van de UX31, welke een betere processor en een grotere SSD aan boord heeft. In plaats van 128 GB opslagruimte heb je dan de beschikking over 256 GB, voor een meerprijs van 200 euro.