2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uiterlijk

Toen we de verpakking hadden geopend en de Galaxy Xcover eens goed bekeken zagen we dat de telefoon mede door zijn kleur een opvallende verschijning is, in tegenstelling tot de gemiddelde telefoon. Een groot deel van de telefoon is namelijk gehuld in een soort koperachtige kleur welke een beetje schommelt tussen oranje en bruin. De kleur geeft de telefoon een wat ruwer uiterlijk mee, wat Samsung waarschijnlijk heeft proberen te bereiken.



Dat de telefoon volledig water- en stofbestendig is valt niet direct aan het toestel af te zien. Er zijn slechts kleine dingen die "verraden" dat de smartphone over deze feature beschikt. Zo zijn de 3,5 inch jack en micro-usb aansluitingen een stuk steviger aangedekt dan een gemiddelde telefoon en zien we op de achterzijde een schroef die de plastic achterkant beter kan fixeren. Op deze zelfde achterzijde vinden wij naast de schroef ook vier kleine verhogingen in elke hoek van de achterkant welke de rest van de telefoon los houden van de ondergrond. Dit zorgt er dus voor dat er bijvoorbeeld minder snel krassen komen op bijvoorbeeld het glas van de camera of het paneeltje dat de binnenkant beschermt.



Op de voorzijde zien we onder het scherm van de smartphone drie fysieke knoppen. Te kennen menu, home en terug. Daarnaast vinden we aan de linkerzijde van de Xcover de volume knoppen. Aan de rechterzijde vinden we de power-knop. Daarnaast zijn de aansluitingen voor een headset en de oplader netjes afgedekt zodat ook deze water- en stofdicht zijn.