2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

Nadat wij de Xcover een tijdje in gebruik hebben gehad kunnen we eigenlijk maar een ding concluderen. Voor een prijs van iets meer dan 200 euro haal je met de Xcover een hele leuke en aantrekkelijke telefoon in huis. Met deze prijs plaatst Samsung de telefoon in het instap-segement van smartphones en het bedrijf maakt hiermee de telefoon voor een lekker breed publiek goed bereikbaar. Daarnaast zal het feit dat de telefoon stof- en waterdicht is ook de nodige aandacht naar zich toe trekken.

De Xcover kent veel overeenkomsten met de Galaxy Ace en is erg prettig in gebruik. Let echter wel op dat je, wanneer je van een smartphone af komt uit het wat hogere segment, de Xcover als wat langzaam kan ervaren. Desondanks presteert de 800 MHz snelle processor niet verkeerd en doet de telefoon zijn werk braaf.

Kijken we naar de prestaties van de telefoon, dan zien we dat deze dik in orde zijn en de Xcover hier zijn concurrenten als bijvoorbeeld de Wildfire S of de Galaxy Ace netjes achter zich laat.

Wanneer we aan de test toekomen of de beweringen van Samsung daadwerkelijk kloppen weten we dat de telefoon netjes stofdicht is doordat alle mogelijke opening netjes en stevig af zijn gedekt. Zodra we de Xcover ten water laten blijft deze rustig zijn werk doen en gebeurt er niets raars zoals het uitschakelen van de telefoon. Samsung heeft zich dus netjes aan haar woord gehouden en de Xcover is netjes stof- en waterdicht. We geven de telefoon dan ook de beoordeling goed.
8.0
  • Leuk en vlot uiterlijk;
  • Stof- en waterdicht;
  • Prijs;
  • Scherm toont kleuren te fel;
  • Iets forser en zwaarder dan gemiddelde telefoon;
  • Camera;